Bild
Nästa artikel
Bästa norrskenet på 50 år

Bästa norrskenet på 50 år

Nyheter

Forskare spår att kommande vinter blir den bästa för norrskensskådning på 50 år.

Enligt forskare sägs den kommande vintern bli den bästa för norrskensskådning på över 50 år. Och Norge är platsen att skåda det sällsamma ljusfenomenet. Det menar Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør på Visit Norway. Han lovar en ytterst spektakulär vinter.

- Arktiska Norge är en av de bästa platserna i världen för att se norrsken. Det ligger i centrum av norrsken zonen, så sannolikheten är stor att du får se norrsken vilken molnfri kväll mellan oktober och mars som helst.  Norges lättillgänglighet och optimala förhållanden gör det till en av de bästa platserna på jorden för att se dem, menar Per-Arne Tufftin.


Styrkan i solens aktivitet går i 11-års cykler och 2012 - 2013 når den en toppaktivitet som kallas "Solar Maximum", och experter förutspår spektakulära scenerier. Vissa forskare menar att solaktiviteten denna vinter kommer att vara den bästa, sedan den historiska Solar Max 1958. Så för den som drömmer om att få se norrsken, är detta det rätta tillfället. Den bästa tiden att se norrsken är under perioden okober-mars, efter mörkrets inbrott.

 

Läs mer här:

visitnorway.se/vinterupplevelser  
visitnorway.com/se/mitt-norrsken
nordnorge.com
avinor.no/avinor/micro/northernlights

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.