Bild
Nästa artikel
Bedrägeri via SMS med norsk bompeng

Bedrägeri via SMS med norsk bompeng

NYHETER

I Norge uppdagas just nu en bedrägeri med deras trängselavgift, bompeng. "Väldigt många" har fått ett SMS med uppmaning att betala men allt handlar enligt Vegdirektoratet om ett svindleri.

Det hela har rapporterats av en ideell norsk hemsida som heter Datahjelperne och uppmärksammats av Bobilverden.

I SMS:et uppmanas mottagaren att betala en missad betalning och det kan man göra via en angiven länk. Den som gör det debiteras det angivna beloppet men därutöver förbinder sig den som betalar till en månatlig avgift på 620 NOK.

Vegdirektoratet skickar inte ut betalningar via SMS och för det fall även någon svensk fått detta avgiftskrav är det alltså fråga om ett bedrägeri. Vid några tillfällen har motsvarande bedrägeriförsök även förekommit i Sverige.

Mottagaren uppmanas även att fylla i vissa uppgifter som namn och adress och självklart begär mottagaren dina kontokortsuppgifter. Med tanke på kommande semestrar finns det anledning att påpeka försiktighet när man lämnar ifrån sig bankuppgifter i olika former, oavsett om detta är i Sverige eller utomlands.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.