Bild
Nästa artikel
Bedrägliga sidor tar betalt för gratis tjänster

Bedrägliga sidor tar betalt för gratis tjänster

NYHETER

Transportstyrelsen varnar för flera sajter som erbjuder att utföra deras gratistjänster inom körkorts- och fordonsområdet mot betalning. De understryker att de inte har med dessa sajter att göra och avråder från att använda dem.

Under de senaste månaderna har det gått att anmäla körkorts- och fordonsärenden, som exempelvis att anmäla avställning, beställa registreringsskyltar eller blanketter för ansökan om körkortstillstånd, via hemsidan www.trafikenheten.se mot en kostnad av 495 kronor. Alla de aktuella ärendena går att göra kostnadsfritt på Transportstyrelsens webbplats.

Den 17 maj kom ett interimistiskt beslut från Patent- och marknadsdomstolen som vid vite förbjöd företaget bakom hemsidan att marknadsföra trafik och fordonstjänster som ger konsumenter intryck att det är en myndighet bakom. Hemsidan har nu stängts ner.

Transportstyrelsen har nu uppmärksammat en ny hemsida, www.transportverket.com, som precis som den tidigare nämnda erbjuder hjälp med att genomföra anmälningar till Transportstyrelsen mot betalning.

Transportstyrelsen vill understryka att de inte har något med ovan nämnda hemsidor att göra. Att anmäla avställning, påställning, eller att beställa olika handlingar via alternativa hemsidor är något vi avråder ifrån. Det bör alltid ske via Transportstyrelsens egen webbplats.

Läs mer om Transportstyrelsens e-tjänster.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.