Bild
Nästa artikel
Behåll skidorna

Behåll skidorna

Nyheter

Svenskarna köper skidutrustning för ungefär 800 miljoner kronor per år enligt beräkningar från skidhandeln. Nya skidor för flera tusen kronor är ett attraktivt byte för tjuvar. Försäkringsbolaget If tipsar om hur du skyddar dina skidor inför sportlovet.

 

Nu är det sportlovstider och många beger sig till fjällen. I packningen finns ofta skidutrustningar som kostar tusentals kronor. Enligt en beräkning från skidhandeln köper vi skidutrustning för ungefär 800 miljoner kronor per år i Sverige.
- Dessa är självklart attraktiva även för tjuvar. Nya fina skidor är ett hett byte som lätt kan säljas vidare. Därför är det viktigt att skydda sin utrustning genom att låsa in eller låsa fast den, säger Marcus Röjemo, skadereglerare på If.
Längdåkningen upplever just nu ett starkt uppsving. Försäljningen ökar stadigt och spåren är fyllda av skidentusiaster.
-  Många längdåkare är oförsiktiga och tänker inte på stöldrisken på samma sätt som man kanske gör med slalomskidor. Låsbara skidställ finns inte heller som i backen, säger Marcus Röjemo.

Ifs sex bästa tips för att få behålla skidorna.
1.  Lås fast skidorna i de skidställ som oftast finns.
2.  Separera skidorna så att de står på olika platser.
3.  Sätt på ett klistermärke eller annan personlig markering som syns tydligt.
4.  Förvara skidorna i ett låst förråd över natten.
5.  Låt inte utrustningen ligga kvar i bilens takbox. Låsen är lätta att bryta upp.
6.  Notera även det unika tillverkningsnummer som finns på alla utrustningar av nyare modell. Då kan polisen lättare identifiera stöldgodset om det påträffas.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.