Bild
Nästa artikel
Bensin går om diesel i Europa

Bensin går om diesel i Europa

NYHETER

För första gången sedan 2009 såldes det fler bensinbilar än dieselbilar i Europa under första halvåret i år.

Det är åtta år sedan sist men nu är bensin åter den vanligaste drivlinan i nya europeiska bilar. Under första halvåret 2017 var 46,3 procent av nya bilar dieseldrivna medan 48, 5 procent var bensinbilar. Siffrorna kommer från europeiska biltillverkarorganisationen ACEA, där bland andra BMW, Daimler, Peugeot/Citroën, Opel, Volvo Cars och Fiat Chrysler ingår.

– Policymakare måste vara medvetna om att ett plötsligt skifte från dieselteknologi till bensin kommer att leda till högre koldioxidutsläpp, så länge genomslaget för alternativa drivlinor fortsätter att vara låg, säger ACEA:s generalsekreterare Erik Jonnaert och fortsätter:

– Mer måste göras för att uppmuntra konsumenter att köpa fordon med alternativa drivlinor, till exempel genom att ta fram rätt incitament och utveckla laddinfrastruktur inom hela EU.

Under första halvåret 2017 stod laddbara fordon för 1,3 procent av alla nya bilar i Europa, medan 2,6 procent var hybrider och 1,3 procent var gasdrivna.

Artikeln ursprungligen pulicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.