Nästa artikel
Besiktningsdags
NYHETER

Besiktningsdags

Publicerad 21 mars 2014 (uppdaterad 21 mars 2014)
Bilprovningen AB håller öppet hus på angivna platser en dag per station för besiktning av husbilar och husvagnar från mitten av april till mitten av maj. För de med drive in krävs ingen bokning men det kan vara klokt att komma tidigt på dagen.

Alla uppräknade stationer prioriterar husbilar och husvagnar denna dag men kolla deras hemsida för mer detaljerad information. Varberg besiktigar endast husvagnar och Örebro endast husbilar. Samma telefonnummer till bokningen för alla stationer 0771-600600.

Tre stationer har drop in, Örebro-Lillån 5 april, Södertälje-Moraberg 12 april och Eslöv 10 maj. Följande stationer kräver bokning, Varberg 26 april, Avesta 3 maj, Vänersborg 3 maj, Örnsköldsvik 3 maj, Göteborg-Aröd 10 maj, Helsingborg-Berga 17 maj och Varberg 24 maj.

Adresser till stationerna och telefonnummer till de stationer som kräver bokning hittar du här.

Samtidigt kan vi nämna att Bilprovningen AB expanderar sin verksamhet igen. Hittills har Bilprovningen aviserat tre nya etableringar. Skellefteå blir den fjärde i raden och med den kommer Bilprovningen att ha 93 stationer. Stationen skall enligt pressmeddelande tas i drift nästa vår.

Mikael Hultin, som är Bilprovningens platschef i Skellefteå, ansvarar även för stationerna i Kramfors, Umeå och Örnsköldsvik. Lokalen för den nya stationen finns i ett nybyggt handelsplatsområde nära Biltema och invid den blivande hyresvärden Lakkapääs egen anläggning på Nöppelbergsvägen 16.

Bilprovningen får tillgång till den nybyggda lokalen i slutet av året. Den kommer att ha två banor för lätta fordon och öppnar under det första kvartalet 2015.

Även om det redan finns en aktör för fordonsbesiktning i Skellefteå bedömer Bilprovningen att området är mycket intressant och fordonstillväxten så god att det finns utrymme för ännu en aktör på orten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.