Bild
Nästa artikel
Beslut för campingen i Blankaholm dröjer

Beslut för campingen i Blankaholm dröjer

NYHETER

Beslutet gäller primärt sex campingstugor men berör även en ny ställplats. Efter att en granne överklagat detaljplanen ser det ut som om avgörandet i Mark-och miljödomstolen inte sker innan säsongen drar igång.

Vimmerby Tidning rapporterar om följetongen vad gäller sex campingstugor i Blankaholm. Marken de står på har tidigare använts av ett sågverk och enligt miljöinspektörerna i kommunen ansågs den vara förorenad och markägaren stängde campingstugorna till säsongen 2016. Stugorna plomberades och dörrarna spikades igen.

Kommunen har nu klubbat en ny detaljplan som tagits fram av samhällsbyggnadsenheten i Västervik där campingstugorna får stå kvar samt att det ska bli en ställplats. Kommunens sägs ha ambitionen att sanera det mest förorenade området.

- I den nya detaljplanen får man tillåtelse att övernatta i de sex campingstugorna. Man kan även utveckla området, säger planarkitekt Daniel Nicklasson till Vimmerby Tidning.

Men det har kommit smolk i bägaren för campingen i och med att en granne har överklagat detaljplanen till Mark-och miljödomstolen som väntas ta sitt beslut först under sommaren.

- Då går ytterligare en säsong till spillo. Vi har förlorat 350 000 kronor per säsong för att vi inte kunnat hyra ut campingstugorna. Nu försvinner möjligheten att öppna campingen i år, säger en besviken Inge Hyckenberg som äger marken och campingstugorna i Blankaholm till Vimmerby Tidning.

Här hittar du campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.