Bild
Nästa artikel
Besök Tierp Arena Air Show i helgen

Besök Tierp Arena Air Show i helgen

Nyheter

Tierp Arena anordnar en stor flyguppvisning den 14:e juli. Förfasas över dårskapen eller imponeras av piloternas skicklighet, i vilket fall så blir det underhållande!

Tierp Arenas grundare Leif Andréasson och Lars Erik Lindberg har länge tänkt på att arrangera en egen flygshow. De besöker så fort tillfälle ges flyguppvisningar både på hemmaplan och utomlands.

—Flyg har alltid varit något riktigt stort för mig, och vem av oss har väl inte åtminstone någon gång i livet drömt om att bli pilot, om att att kunna flyga på riktigt? säger Leif Andréasson.

Medarrangör av Tierp Arena Air Show är Jan Emilsson. Han har tidigare arrangerat flera flyguppvisningar men också blivit nordisk mästare i konstflyg. Jan är mer än bara entusiastisk inför helgens event och inför framtiden. Enligt honom har arenaområdet en unikt stor potential. Dels med de 21000 sittplatserna och det geografiska läget.

—Dessa unika förutsättningar finns vad jag vet inte någon annan stans. Så jag tror absolut på att detta kan bli en stor årligen återkommande folkfest. Här finns liksom bara möjligheter att utveckla vidare, säger Jan Emilsson.

Redan från början kommer man kunna bjuda publiken på häftig upplevelse.

—Vi är otroligt stolta över att vi fått hit allt från gamla klassiker som P-51 Mustang och DC-3 till det Svenska Flygvapnets stolthet Jas 39 Gripen.För dom som kommer i egna flygplan redan under fredagen vill vi göra något speciellt, så vi anordnar då under kvällen en Fly Inn Barbeque-kväll som uppladdning inför lördagens stora show, berättar Leif Andréasson.

När? 14:e juli

Var? Tierp Arena

För vägbeskrivning och övrig mer detaljerad programinformation med mera, besök www.tierparena.com

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.