Bild
Nästa artikel
Audi testar autonom körning på Autobahn i en A7. Nästa A8 kommer att utveckla självkörningen ytterligare.
Audi testar autonom körning på Autobahn i en A7. Nästa A8 kommer att utveckla självkörningen ytterligare.

Bilen ska kunna väja själv

NYHETER

Audi håller just nu på att utveckla teknik som gör att bilen inte bara kan bromsa för hinder per automatik, utan också styra runt dem.

Det har blivit allt vanligare att biltillverkarna utrustar sina bilar med autobroms som får fordonet att tvärstanna vid risk för kollision. Nu kommer nästa steg i den självkörande utvecklingen: automatisk undanmanöver. Det rapporterar Automotive News som har pratat med Alejandro Vukotich, Audis chef för förarassistansutveckling.

För att klara av att väja för ett hinder på vägen måste bilen kunna ta in information från hela omgivningen i 360 graders vinkel. Därför ska tekniken bestå av en kombination av data ifrån radar, kamera och lasermätningar.

Informationen samlas och analyseras sedan i ett centralt system i bilen kallad zFas, vilket Vi Bilägare rapporterade om tidigare i år.
Den första bilen som kommer att utrustas med väjningstekniken är nästa generations A8 sedan, som förväntas komma i slutet av 2017.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.