Nästa artikel
Billigare resa till Danmark
NYHETER

Billigare resa till Danmark

Publicerad 2 januari 2016
Ska du söderut i sommar? Åker du Öresundsbron? Vet du om att det är billigare att köpa ett BroPass och sedan betala avgiften än att köpa en kontantbiljett?
Att resa över Öresundsbron kan kosta väldigt olika. Har du  en husbil som är över sex meter lång eller en bil under sex meter samt husvagn finns det fyra priser, 240, 388, 634 eller 850 svenska kronor per överfart. Kan man välja fritt så låter ju självklart 240 kronor som det bästa alternativet men hur kommer man i åtnjutande av det?

Du får börja med att köpa ett abonnemang på bropasset vilket kostar 350 kronor per år. Avtalet är ett löpande abonnemang med en årsavgift som betalas i förskott en gång om året. Säger du upp avtalet mitt under ett avtalsår, betalas årsavgiften tillbaka proportionerligt. Säger du upp avtalet inom de första sex månaderna från det att avtalet upprättades, tar Öresundsbron dock ut en administrationsavgift på 175 kronor. Tappar du bort passerkortet, ditt ØresundBizz®, kostar det ytterligare 200 kronor.

Avtalet berättigar dig till resor för halva priset jämfört med om du betalar kontant vid broöverfarten.

Ordinarie pris för en enkelresa med en husbil över sex meter alternativt en normalstor bil med husvagn (bil max sex meter) är 850 kronor men med BroPass är priset 388 kronor vilket till och med är lägre än halva priset. Kör du tillbaka samma väg blir totalen 776 men då får du lägga på 350 kronor för bropasset vilket gör 1126 kronor istället för 1700 kronor. Är du förslagen och inte ska över bron någon mer gång inom ett år så kan du få tillbaka max 175 kronor och notan blir då 951 kronor.

Ska priset på 240 kronor gälla så får det bli en snabbsemester eftersom du måste vara tillbaka inom sex timmar.

634 kronors-biljetten är vid samtidigt köp av 10 resor och då är bropasset ett betydligt bättre alternativ för oss med mobilt boende. 

Sammarfattar vi det hela så ska du beställa ett bropass innan du åker även om du bara ska göra en enda överfart!

Öresundsbrons hemsida hittar du här där de kompletta villkoren finns angivna.

Artikeln ursprungligen publicerad 2015-02-04.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.