Bild
Nästa artikel
Bilprovningen inför en jämförelsekontroll av mätarställningen

Bilprovningen inför en jämförelsekontroll av mätarställningen

NYHETER

Under de senaste dagarna har flera fall av fusk med mätarställning uppdagats och uppmärksammats i media. För att motverka detta kommer Bilprovningen inte bara notera mätarställningen utan även kontrollera och jämföra den.

Med anledning av de senaste dagarnas uppmärksamhet kring fusk med mätarställningar inför Bilprovningen nu en kontroll av att mätarställningen inte är lägre än vid föregående besiktning. 

– Vi vill göra något för att lugna oroliga kunder. Därför väljer vi nu att i tillägg till besiktningen kontrollera och jämföra mätarställningen. Kontrollen införs omgående, säger Bilprovningens VD Benny Örnerfors.

Mätarställningen jämförs med den föregående besiktningens och om den är högre görs en notering i protokollet. Kontrollen görs mot den mätarställning som finns registrerad i Transportstyrelsens databas.

Eftersom kontrollen inte ingår i föreskrifterna för kontrollbesiktning kommer en eventuell lägre mätarställning än vid den föregående besiktningen att noteras under ”bra att veta” i protokollet.

Kontrollen införs från och med fredagen 25 januari 2019.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.