Bild
Nästa artikel
Bilregistret kan inte längre hantera OCR

Bilregistret kan inte längre hantera OCR

NYHETER

Från och med den 1 april 2017 kommer Transportstyrelsen inte kunna betala tillbaka överskjutande fordonsskatt, trängselskatt eller andra skatter och avgifter till plusgironummer som kräver att ett OCR-nummer anges.

Skälet är att de den 1 april byter bank till Swedbank och då är det inte längre möjligt för dem att göra utbetalningar till plusgiron som kräver OCR-nummer.

Kontakta din bank om du är osäker på om ditt plusgiro kräver OCR-nummer.

Om ditt företag tar emot utbetalningar från Transportstyrelsen till ett plusgironummer som kräver OCR-nummer finns följande alternativ:

  • Anmäl ett nytt plusgiro till Transportstyrelsen som inte kräver OCR-nummer eller ett valfritt bankgiro. Även bankgiron som kräver OCR-nummer fungerar.
  • Anmäl till Transportstyrelsen att ni vill ta bort ert plusgiro i deras register. Swedbank kan då sätta in utbetalningen direkt på ert bankkonto, om de har den uppgiften. I annat fall kommer utbetalningen på en avi per post. Kontakta er bank för hjälp att ansluta ert bankkonto till Swedbanks utbetalningsrutin.
  • Kontakta er bank och ta bort kravet på OCR-nummer för ert plusgiro. Om ni väljer detta alternativ, behöver ni inte kontakta Transportstyrelsen.

Mejla på vagtrafik@transportstyrelsen.se och ange "Utbetalning" i ämnesraden. Meddela ert nya plusgiro eller bankgiro, eller om ni vill ta bort ert konto. Hänvisa till denna information i mejlet. Glöm inte att ange företagets organisationsnummer.

För att utbetalningar inte ska riskera att bli fördröjda behöver Transportstyrelsen svar snarast, men senast den 29 mars 2017.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.