Bild
Nästa artikel

Biltågens saga all

NYHETER

De som vill ta bilen på tåget i Tyskland får snart tänka om. De 80 år gamla biltågen går nämligen i graven och 2016 blir deras sista år.

Den 1 april 1930 tuffade det allra första bilråget, Autozug, ut från Hamburgs central. 33 timmar senare uppenbarade sig slutdestinationen som var Basel. I dag åker årligen 930 bilar på sträckan Hamburg-Basel-Chiasso och München-Ostende. Allt som allt använder sig varje år 200 000 av den här transportformen.

Men 2016 blir sista året när du har möjlighet att ta biltåget, AutoZug, genom Tyskland. Deutsche Bahn lägger ner tågen av kostnadsskäl eftersom de 40 år gamla vagnarna måste bytas ut och den kostnaden finns det inte utrymme för när efterfrågan samtidigt minskar.

Tågen används av de som vill minska tiden på vägarna och bli mer utvilade på köpet. Ofta körs bilen på i Hamburg eller Berlin och skickas vidare till stationer i länder som Frankrike, Italien och Österrike.

Deutsche Bahn kommer nu att ersätta biltågen med lastbilar samtidigt som passagerarna transporteras med höghastighetståg, även om tjänsten därigenom skiftar karaktär.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.