Bild
Nästa artikel
Biltema inleder en kraftig expansion

Biltema inleder en kraftig expansion

NYHETER

Biltema expanderar kraftigt och målet är att fördubbla antalet varuhus de kommande åren. Därför byggs nu lagret i Halmstad ut och blir därmed en av Nordens största.

Byggprojektet inleds under sommaren. Det nya lagret beräknas stå klart under 2021.

– Vi börjar nu bygga ett nytt lager på 85 000 kvadratmeter. Det blir vår i särklass största lagerbyggnad. Totalt kommer hela vår lageryta att bli 350 000 kvadratmeter, säger Bjarne Sandberg, VD för Biltema Logistics, i ett pressmeddelande. Utöver detta vill vi bygga ut befintliga lager i hamnområdet. Detta för att klara ökningen av gods som kommer med båt. Men detta beror till stor del hur det går i förhandlingar med kommunen.

Fokus på det nya lagret är att det skall vara effektivt och miljöanpassat.

– Miljöfrågan är central för oss. Därför kör vi dagligen vårt stora Biltema-tåg till framförallt de norska varuhusen. Nyligen började vi dessutom skeppa produkter via fartyg till våra finska varuhus fortsätter Sandberg som även påpekar att svenska politiker och myndigheter måste skärpa sig så att det går att använda mer tåg och båt även till svenska varuhus.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.