Bild
Nästa artikel
Biltema kommer till Lidköping

Biltema kommer till Lidköping

NYHETER

Igår blev det klart, en för Lidköping högt prioriterad etablering, Biltema har kommit ett steg närmare sin etablering i staden.

Redan 2011 togs de första kontakterna med Buffin Real Estate Sweden AB som bygger och äger Biltemas varuhus. Lämplig mark hittades under 2014, därefter har Tillväxt Lidköping drivit frågan och koordinerat samverkan mellan politiker, tjänstemän, fastighetsägare och Biltema.

Nu vidtar en planprocess samtidigt som projekteringen påbörjas, inom 2 år bör alla kunna se den karaktäristiska ”blåvita byggnaden”.

För Lidköpings del är detta en mycket viktig etablering, efter IKEA är Biltema ett av de kedjeföretag som fungerar som magnet för handel. Dessutom kommer det att innebära att Lidköping kommer att få andra intressenter som vill etablera sig, menar Biltema i ett pressmeddelande.

Orsaken till att Lidköping lyckats med att få Biltema att etablera sig i staden är en politisk vilja, positiva fastighetsägare samt en koordination och samordning – ”Tillsammans gör vi Lidköping starkare!”

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.