Bild
Nästa artikel
Bläsinge gård får camping

Bläsinge gård får camping

NYHETER

2015 ansökte Bläsinge gård om planläggning för att få starta en camping. Nu ska den nya detaljplanen ut på samråd och folket ska säga sitt.

Helsingborgs Dagblad uppmärksamma att planerna nu kommit in i ett skede där den tidigare jordbruksmarken i stället ska få klassas som permanent camping. Grundinställningen är restriktiv när det gäller att planlägga områden på landsbygden men i detta fall anser dock planavdelningen att det är befogat.

Från början var Bläsinge gård till salu men ingen intressent kom till skott, försäljningen avbröts och planerna på campingen tog form. Efter det att planutskottet nu sagt ja till den nya detaljplanen som tillåter en permanent camping med plats för tält, husvagnar och husbilar går nu frågan vidare för samråd med de berörda.

För närvarande är gården vandrarhem och festlokal under namnet Bläsinge gård men det ska även byggas en ny servicebyggnad för själva campingen och finnas plats för aktiviteter som minigolf, utegym och en lekplats.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.