Bild
Nästa artikel
Blev du lurad 1:a april?

Blev du lurad 1:a april?

APRILSKÄMTEN

Som sig bör fanns det ett antal aprilskämt i omlopp under gårdagen, vissa uppenbara andra lite mer trovärdiga. Läs om några vi hittat!

Vårat eget, en husbil från Kina för otroliga 290.000 kronor var ett av dessa. Som vanligt, om något verkar för bra för att vara sant så är det sannolikt det. Så nej, det är ingen idé att vänta på detta superebjudande. Det "felstavade" fabrikatsnamnet var ingen slump, Volvos återförsäljare börjar inte sälja husbilar, någon teknisk bullerbekämpning i bodelen finns inte på marknaden och inte heller några punkteringssäkra däck på husbilar. Så sorry.

Inte heller blir det någon Selfiekurs från Live it. Även om de har andra trevliga arrangemang.

Sefie-skämten fanns även i andra varianter. Swebus inför selfiesäten påstår de
Efter att resenärer har stört trafiken med att ta bild på sig själv ihop med bussföraren under färd, installerar Swebus fasta selfiepinnar ombord. De så kallade selfiesätena köps som en tilläggstjänst vid köp av resa. Samtidigt införs ett förbud mot egna medhavda selfiepinnar.
– Det är ju kul på många sätt med den här typen av groupies, men jag måste ju främst fokusera på att köra säkert istället för att posera, säger Kim Ratt, bussförare hos Swebus.

Jaja...


Inte heller tror vi på Ray-Bans lansering av dessa revolutionerande glasögon. Så här skriver de
Det är alltför sällan det lanseras nya solglasögon som förändrar världen. I skrivande stund är dock världens mest kända glasögontillverkare definitivt något stort på spåren. Med sin nya kollektion X-Ray Ban presenteras en banbrytande design som inte liknar någonting vi sett tidigare. Fast den största nyheten är nog den revolutionerande tekniken som möjliggör att se genom tunn materia som slimmade tidningar, mörktonade fönsterrutor och vita t-shirts!
Lensway tror på en stark efterfrågan i samband med lanseringen som äger rum idag.

Så det är nog ingen idé att ringa till kundtjänst och referera till vare sig April Foley eller uppge beställningskod 0401.


Teknikmagasinet började sälja sin nya app, nej det tror vi inte heller på. De skriver så här
Idag presenterar den nordiska butikskedjan Teknikmagasinet en kommande funktion till sin nätbutik som låter besökare jämföra en produkts storlek i förhållande till en banan. Med hjälp av en professor i bananologi och ett hundratal bananlådor med bananer har Teknikmagasinet en empiriskt bekräftad jämförelsebanan att använda sig av.
Efter att enligt egen utsago mätt sig igenom ”hundratals bananlådor” kom Teknikmagasinet fram till att en genomsnittlig banan mäter cirka 175 millimeter, en längd som dessutom bekräftats av Celine Cavendish, professor i bananologi vid Sveriges lantbruksuniversitet. Trots att skalningsmetoden ännu inte ligger live på hemsidan har Teknikmagasinet redan börjat ta fram en prototyp på en ny funktion, potatisen.
Men nej, det tror vi helt enkelt inte heller på.

Statisk elektricitet ska skapa en evighetsmaskin och den svenska importören skriver så här
Den österrikiska motorcykeltillverkaren KTM är kända för att ligga i framkant när det gäller utveckling och ny teknologi. R&D avdelningen presenterar idag en revolutionerande lösning som gör att nya KTM Freeride E nu även kan köras på statisk elektricitet.
Tillsammans med däcktillverkaren Bridgestone har man tagit fram ett däck som alstrar statiskt elektricitet. Däcket gör det möjligt att ladda fordonet samtidigt som det körs.
-Det här skapar helt nya möjligheter! Däcket förlänger kapaciteten avsevärt och vi kan ha upptäckt evighetsmaskinen, säger Hubert Elster ingenjör på R&D.

Nja...

Gröna Lund skriver om sin nya fantastiska Kiss Cam och har ett litet mer hårdfört aprilskämt.
Du sitter i publiken och den nya Kiss Cam på Gröna Lunds attraktion ”House of Nightmares” presenteras när publiken är redo att se filmen. Glada och lite smått generade pussar biobesökarna varandra när kameran landar på dem. När kameran landar på par nummer tre blir det däremot ingen puss och applåder, utan istället blir det ???  Så här såg det ut på videon.

Carlsberg går ut med att de installerar en ölkran bredvid vattenkranen i 2000 ombyggda lägenheter i Köpenhamn.
Vad sägs om att bo i en lägenhet med en egen ölkran? Under februari 2018 kommer detta att bli verklighet när Carlsberg ska installera ölkranar i 2 000 lägenheter nära bryggeriet i Köpenhamn. Lägenheterna kommer att anslutas via en pipeline som går direkt från Carlsbergs bryggeri.
I samband med att Köpenhamns gator ska grävas upp för att installera nya värme-, gas- och vattenledningar, tar Carlsberg tillfället i akt och bygger en ölpipeline. Vesterbro och Valby blir först ut att få ölkranar i lägenheterna. Därefter kan hela Köpenhamn komma att följa efter.
– Eftersom Köpenhamn för närvarande gör en större översyn av vatten- och gasledningar, är det ett perfekt tillfälle för Carlsberg att bygga en ölpipeline, säger Johan Blink, chef för Köpenhamns stadsplanering.
De boende kommer att betala för ölen via elräkningen. Det handlar om ett fast pris för 15 liter öl per månad. Ytterligare konsumtion faktureras per centiliter.

Kanske dags att höra med Carlsberg om det går att få en pipeline till husbilen?

Vad sägs om en yogakurs för din hund?
Stunderna på yogamattan attraherar våra håriga vänner. De klättrar på oss, vill krypa in under oss i olika ställningar och ligger gärna och vilar intill oss när vi tar oss genom vår praktik. De mår bra av det lugn som yoga och meditation ger oss och det är bara så tydligt. På önskemål från många av våra medlemmar känns det fantastiskt kul att tillsammans med yogastudios runt om i landet inom kort kunna lansera IRL-klasser samt videos där vi kan utöva yoga tillsammans med våra djur men också videos som de kan se på egen hand.
YOGOBE räknar med att kunna lansera YOGAPET under maj månad och välkomnar tankar och reflektioner. Hmmm...
 

Är ni också trötta på långsam uppkoppling? Luta plattan så går nedladdningen fortare enligt Enklaelbolaget!
HeltEnkelt demonstrerar finurliga lösningar på enklare vardagsproblem – en sorts moderna husmorstips. Syftet är att hjälpa svenskarna till en enklare vardag.
Finurligt, eller hur?

Annars sägs det att vi kan lagra Wifi nuförtiden i en WiVac påstår Bredband2
Kraven på lättillgängliga och praktiska lösningar gällande trådlöst internetanvändande ökar från konsumenterna. I takt med att behoven intensifieras har Bredband2 utvecklat en revolutionerande produkt som bemöter efterfrågan: WiVac - en produkt som gör det möjligt att lagra Wi-Fi!
Bredband2:s WiVac gör det möjligt för konsumenten att lagra Wi-Fi på platser som erbjuder fri tillgång till Wi-Fi så som caféer, bibliotek och skolor. Det blir även möjligt att lagra Wi-Fi från privata nätverk och man kan därför åka hem till vänner och bunkra upp eller lagra direkt från grannen. Även låsta nätverk går bra att lagra från. WiVac är automatiskt inställd på ett inkognitoläge så att ingen kan se när du lagrar från deras trådlösa nätverk.

Allt detta utan risk att bli avslöjad....

Vi avslutar med den självkörande bilen Mässla med flexibelt antal sittplatser...
Nu introduceras den nya elbilen Mässla på världsmarknaden. Den är framtagen helt och hållet lokalt i ett unikt samarbete mellan de företag i Mjärdevi Science Park som arbetar med fordonsutveckling och Linköpings universitet som har mycket forskning inom området. Unikt är också att den är extremt flexibel när det gäller storlek. Och helt nytt är att den är självkörande och blir därmed den första helt autonoma bilen på den svenska marknaden.
- Företagen i Mjärdevi Science Park har ett mycket öppet samarbete med varandra, säger Mira Lenanda, som är VD i parken. Vi insåg att de företag som var verksamma inom fordonsutveckling faktiskt tillsammans hade det sammanlagda kunnandet som krävs för att utveckla en helt ny bilmodell.
Väljer man Mässla gör man ett miljövänligt val, inte bara för att bilen helt och hållet går på grön el, utan också för att storleken på bilen kan varieras beroende på det aktuella behovet. Den nya bilmodellen kommer att med enkla handgrepp kunna byggas om till att transportera två, fyra eller sex personer.
- Lösningen är lika enkel som genial, förklarar Mira Lenanda. Bilen levereras med mittsektioner med två säten som kan klickas på bakom de främsta sätena efter behov. Dock försämras bilens stabilitet för mycket om man klickar på fler än två extrasektioner, därför blir det max sex sittplatser.
Eftersom den nya bilmodellen Mässla är helt självkörande används samtliga sittplatser som passagerarsittplatser. Bilen är också ständigt uppkopplad mot internet och utrustad med ett infotainmentsystem som kan täcka allas smaker – från filmer och musik till strategispel. Detta ger också stora möjligheter för den som vill passa på att arbeta på väg till eller från jobbet.
Idag klockan 08-16 finns möjlighet att se och provåka nya Mässla. En demonstrationsbil kommer att köra runt på gatorna i Mjärdevi Science Park under hela dagen och för att provåka behöver du bara vinka med handen.
- Mässla har ett visionsystem som kommer att upptäcka din handrörelse och automatiskt stanna vid vägkanten för att hämta upp dig, förklarar Mira Lenanda.
Hur du känner igen bilen så att du vet vilken du ska vinka till? Det är enkelt – det är den bil som saknar ratt.


Det finns naturligtvis mängder med aprilskämt. Men de här råkade hamna framför mina ögon.

EN GOD OCH GLAD PÅSK ALLIHOP!
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2015-04-02 08:28

Läste att;

"Kabe köper förlusttyngda SoliferPolar"

Ett av dom bättre skämten!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.