Nästa artikel
Blir ”Upp till camping” årets sommarplåga?
Nyheter

Blir ”Upp till camping” årets sommarplåga?

Publicerad 2024-01-26 12:27 (uppdaterad 2024-01-29 12:46)
Bandet Skithuvve tyckte att alla som semestrar på camping behövde en egen kampsång. Nu ligger deras ”Upp till camping” uppe på Spotify – kan den bli sommarens stora hit?

Kommer ”Upp till camping” att bli årets sommarplåga? Bandet Skithuvve från Uppsala hoppas i alla fall att folk runt om i landet ska skråla med i deras låt.

Punkiga Skithuvve består av fem kompisar och är ett hobbyprojekt som startades på skoj av gifta paret Anneli och Mikael Bodin.

– Vi släppte första låten i oktober. Det började med att jag och Mikael började skriva lite texter tillsammans och tänkte att det vore roligt projekt att starta ett band och skriva lite roliga låter, säger Anneli.

Till vardags jobbar de som sjuksköterska och laboratorieassistent, men Mikael är sedan länge med i punkbandet Björnarna, som också utgör grunden i Skithuvve. Namnet kändes självklart eftersom det är vad jämtländska Anneli brukar kalla killarna i bandet ibland. 

– Och så ger det en bra googlingsmöjlighet. Om man googlar vårt andra band Björnarna får man en miljard andra träffar, det får man inte med Skithuvve, säger Mikael.

Henrik "Ärslet" Bergsten, Fredrik "Kröken" Olsson, Annelie "Skatan" Bodin, Mikael "Puman" Bodin och Martin "Röken" Hast utgör bandet Skithuvve som gjort låten ”Upp till camping”.

Att första låten handlar om camping är både en slump och inte. De har en kompis som brukar säga ”upp till camping” och tyckte det var en kul titel – dessutom hyste de en viss förhoppning om att den skulle kunna bli en sommarhit.

– Ja, det var faktiskt lite en tanke. Det vore kul om det här blev en dänga på till exempel festivalcampingar. Om man inte kan göra en bra jullåt får man nischa in sig på annat, säger Mikael.

Men när de får uppmaningen att drömma visar det sig att de nöjer sig med betydligt mindre.

– En spelning på en camping då kanske. Eller på någon fin dansrotunda i Småland, säger Mikael.

Själva har de inte så mycket erfarenhet av campingliv. Så gott som ingen alls, närmare bestämt. De har tältat på festivaler och sovit i husbil när de varit på besök hos kompisar. Så deras tolkning av campinglivet är mest på skoj.

Låten har rätt stort fokus på campinglivets avigsidor – och öl. Andra versen börjar så här: ”Fram med kylväskan/knäpp en öl/knäpp en till…” Paret skrattar när de får frågan om de inte är rädda för att campare ska bli arga. 

– Förhoppningsvis ser folk humorn i låten och tycker den är rolig, säger Anneli.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.