Nästa artikel
Blocket lanserar ny betallösning för bilköp
NYHETER

Blocket lanserar ny betallösning för bilköp

Publicerad 12 mars 2020 (uppdaterad 12 mars 2020)
Att sälja eller köpa fordon privat har sina risker och stora aktörer som Blocket gör allt för att minska risken för bedrägerier. Ett vanligt sätt är att begära handpenning för en vara som inte existerar men med nytt betalsystem som även medger avbetalning ska det bli svårare.

Varje vår blir ett antal köpare och säljare av med pengar eller fordon när husbilen eller husvagnen ska byta ägare.​ Vi har försökt bidra till kunskapen om hur man skyddar sig och aktörer som Blocket stoppar annonser från misstänkta personer. Undantagsvis blir även någon dömd för bedrägeri men dessa fortsätter ändå.

Det ska tilläggas att bedragare är skickliga. Ibland är de otroligt manipulativa och kan till och med lura folk att lämna ut inloggningsuppgifter till bankID och ingen går säker. Det som är allvarligt med fordonsköp är de förhållandevis stora beloppen och att många är villiga att betala höga handpenningar för en vara de vare sig sett eller vet existerar.

Nu lanserar Blocket tillsammans med Rocker den nya tjänsten Blocketbetalning som är en trygg och enkel transaktion mellan privatpersoner vid köp av begagnade varor. Till att börja med erbjuds tjänsten för bilköp där priserna är mellan 10 000 och 100 000 kronor men planen är att fler kategorier och högre priser ska adderas framöver. När det gäller husbilar och husvagnar känns ett högsta belopp på 100 000 kronor som i minsta laget.

Köparen kommer att kunna välja mellan flera olika betalsätt, inklusive kostnadsfri faktura men har också möjligheten att dela upp betalningen om man behöver låna till köpet. Blocketbetalning startas via Blocket och både köpare och säljare identifierar sig med BankID vilket skapar en extra trygghet vid köpet. Säljaren får sina pengar utbetalda efter genomförd affär till sitt uppgivna konto.

– Vi vill göra det ännu enklare att köpa och sälja saker på Blocket, framförallt när det kommer till affärer av större kommersiellt värde. Tillsammans med Rocker har vi utvecklat en tjänst som ökar tryggheten för våra kunder och som gör det smidigare för säljare och köpare att mötas och handla tryggt av varandra, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Här kan du läsa mer om Blocketbetalning https://www.blocket.se/trygg-betalning-pa-blocket

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.