Bild
Nästa artikel
Bloggpappan åker till Mora

Bloggpappan åker till Mora

Nyheter

Pappa Magazine och Polars bloggpappa med familj kommer till Mora idag. Därför tänkte vi dela med oss av våra bästa tips från Mora.

Vi har tidigare skrivit om familjen som aldrig någonsin åkt på husvagnssemester, men nu reser runt i en husvagn från Polar och upplever Sverige. Efter deras äventyr i Orsa besöker de nu Mora.

Se och uppleva i Mora

Dressinåkning
Färdas genom Dalarnas vilda skogar på dressin, på delar av den nedlagda inlandsbanan. Från Vika i norr till Dalasågen i söder. Varför inte packa med tält och slå läger i skogen längst spåret? Du kan själv lägga upp turen som du vill.

Läs mer på: http://www.dalarnasaventyr.se

Tomteland
Tomteland är ett sagoland som ligger inbäddat i skogarna intill Gesundabergets fot, strax utanför Mora. Mitt bland skogar,sjöar och vattenfall ligger Tomtens by, trollens rike, Huldrans och älvornas marker, Skogstomte byn och andra sagolika platser. Det finns teater, äventyr på scener, häxskola, älvaspaning och mycket mer.
Läs mer på: http://www.tomteland.se

Zornmuseet
I konstvärlden talar man om Anders Zorn som målarnas målare. Ett populärt turistmål är att besöka hans hem och museum i centrala Mora. Besök Zorngården, hemmet som han skapade tillsammans med makan Emma, och ta del av Zorns intresse för modern teknik.  Det finns också en barnverkstad där barn mellan 4-12 år får pyssla under ledning av en lärare, medan de vuxna kan gå i lugn och ro på museet.


Läs mer på: http://www.zorn.se/

Operagala i Dalhalla lördag 11 augusti
Operagalan är en stödkonsert till förmån för Dalhallas operaverksamhet. Det ska bli startskottet för den Operafestival som Dalhalla planerar att genomföra med premiär 2013. Det blir en fest i operans tecken med kända svenska sångare på plats. Bland annat Lars Cleveman, Marcus Jupither, Mikael Weinius, Ingrid Tobiasson, Maria Kechan, Hillevi Martinpelto och Martina Dike.

Biljetter: www.dalhalla.se eller via Siljan Turism på 0248-797200

 

Gå in på http://husvagnspappan.se/ och läs familjen hittar på i Mora.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.