Nästa artikel
Blomsterprakt längs nordliga vägar i sommar
NYHETER

Blomsterprakt längs nordliga vägar i sommar

Publicerad 5 februari 2021
Visst är det härligt när vägrenarna och fältkanter lyser av blomsterprakt? Nu ska Gröna Näringar hjälpa blomningen på traven i Norr- och Västerbotten där det ska sås blommande växter.

Till sommaren kommer projektet Hela Sverige Blommar, initierat av Hushållningssällskapet tillsammans med lantbrukare, företag och organisationer se till att fältkanter och trädor runt om i Norr- och Västerbotten sås in med blommande växter för att gynna våra pollinerare.

Gröna Näringar är på olika sätt med och bidrar till projektet och vill tillsammans med Hushållningssällskapet uppmärksamma pollinatörernas och den biologiska mångfaldens roll för vår livsmedelsförsörjning, skapa ett ökat intresse och förståelse för varför vi ska välja svenskt i butikerna.

Inom projektets budget kommer intresserade lantbrukare erbjudas en fröpåse med ettåriga eller fleråriga blommor som räcker till ca ½ hektar eller 2,5 km som lantbrukaren själv sår. Rådgivare på Hushållningssällskapet tillhandahåller instruktioner för själva etableringen, men i korthet ska fröerna hanteras som en vanlig vallgröda.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.