Nästa artikel
Bo på vingård i Tyskland – 3000 platser!
Nyheter

Bo på vingård i Tyskland – 3000 platser!

Publicerad 10 oktober 2022 (uppdaterad 13 februari 2023)
Ställplatser bland vackra gårdar, vinodlingar, lummiga trädgårdar eller vacker utsikt. På onlineplattformen AlpacaCamping kan du förboka en plats och dyka upp direkt efteråt.

De vackra campingplatserna som syns i tillverkarnas kataloger – exakt det är målet med de platser AlpacaCamping vill ha med på sin sida.
– Vi vill att drömbilden om camping ska överensstämma med verkligheten, inte krocka med massturism och överfulla campingplatser, berättar Marina Müller för oss, pr- och marknadsansvarig på AlpacaCamping.
AlpacaCamping är en onlineplattform som startade 2021 i Tyskland och som samlar natursköna ställplatser att stå på över natten. Principen påminner om AirBnB där privata markägare får lägga upp sin plats som sökbar för andra. Tanken är att platserna som läggs upp ska erbjuda det lilla extra i form av vacker omgivning. Eller som AlpacaCamping själv uttrycker det ”vi lägger stor vikt vid att våra platser ska vara natursköna, idylliska och unika”.

När de startade fanns ett tjugotal ställplatser registrerade men nu är antalet uppe i över 3000 platser. Även markägare i Österrike har hittat dit och AlapacaCampings mål är att expandera till fler europeiska länder.
AlpacaCamping är den första onlineplattformen i Tyskland som gör det möjligt för användare att boka ställplatser online med omedelbar verkan, utan bokningsförfrågan eller telefonsamtal i förväg. Du kan med andra ord boka en plats, betala och dyka upp fem minuter senare. Det finns inget krav på något minimum antal nätter man måste övernatta, en natt går alldeles utmärkt.

Men hur funkar det då, kan man som svensk också utnyttja denna bokningssida?
– Absolut, det som krävs är att skapa ett konto på sidan, därefter är det fritt fram att boka plats, säger Marina Müller.

Under oktober/november kommer en ny webbsida att lanseras där flera olika språk ska kunna väljas och där engelska blir det förvalda. I skrivande stund är det enbart tyska som gäller.
När det gäller prissättning för en natt så rekommenderar AlpacaCamping ägarna att sätta ett pris på 5–20 €. Ägarna är dock fria att själva välja ett pris beroende på om platsen erbjuder något extra ordinärt.

Den som vill boka en plats kan göra ett flertal val för att hitta en plats som passar. Dels väljer man om det ska passa husbil eller husvagn och därefter kan önskad service väljas. Klarar man sig utan el, dusch och så vidare så blir utbudet desto större.

Slutligen frågar vi om namnvalet för sidan.
– Alla älskar alpackor! Skämt åsido, det är ett namn som är enkelt att komma ihåg. Men självklart finns det också alpackor på en del av platserna, säger Marina Müller.

AlpacaCamping

Läs mer: alpacacamping.de
Antal platser: Över 3000 st
Tfn/support: +499382-2888979

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.