Bild
Nästa artikel
Bonde söker husbil

Bonde söker husbil

- och har hittat den rätta!

Tv-profilen Peter Gustafson, känd från bland annat Bonde söker fru, har just hittat sin drömbil. En 14 meter lång Scaniabil med plats för fem hästar - samt ett gäng tvåbenta. Nu berättar han att arbetet är i full gång nere i Holland.

Peter Gustafson, känd från tv-programmet ”Bonde söker fru”, har planerat sin specialbeställda husbil så att han kan få plats med sina hästar och ändå bo bekvämt.

Han har tidigare haft fyra husbilar, men har han aldrig riktigt varit nöjd med uppvärmningen.

– Man lär sig efter varje bil vad man verkligen vill ha och jag vill ha det varmt och skönt.

För att lösa problemet med värmen i den nya bilen ska en Kabolapanna finnas, två luftvärmepumpar kommer dessutom installeras i bilen.

  – Gasol känns omodernt, därför ska vi ha ett elaggregat på 8 kilowatt som ska komplettera de två värmesystemen om det inte finns el tillgängligt.

 Bilen ska bli 14 meter lång med hjulbas 7,10 meter, det högst tillåtna i EU är 12 meter med hjulbas på 6,50 meter.

  – Vi har andra regler i Sverige, jag tror att det beror på att vi har ett bättre utbyggt vägnät än de flesta andra länder som gått med i EU. Jag kan tänka mig att reglerna i Sverige är bättre för miljön och rent ekonomiskt eftersom att man kan ta mer last i en bil och därmed kan man minska utsläppen och transportkostnaderna. Eftersom att bilen är svenskägd är det tillåtet att köra utanför Sveriges gränser, säger Peter.

Inredningen i bilen är specialbeställd för att det ska vara så bekvämt som möjligt. Det kommer bland annat finnas en 800 liter stor färskvattentank, hydrauliska stödben som styrs automatiskt med en dator samt tre olika luftkonditioneringssystem.


Just nu håller Roelofsen på med att bygga skalet som snart är färdigt. Sedan bär det av till lackeringsverkstaden och efter det väntar inredningsarbetet. Den är planerad att vara klar i maj, men Peter tror att det kommer att dröja några veckor in i juni innan han får sätta sig bakom ratten och köra hem sitt värstingbygge från Holland.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.