Nästa artikel
Borgholm arrenderar ut ställplatser
Nyheter

Borgholm arrenderar ut ställplatser

Publicerad 1 augusti 2012
Borgholms kommun på Öland ska inte längre driva de kommunala ställplatserna för husbilar. Nu ska istället Borgholms kommun snarast möjligt arrendera ut de kommunalägda ställplatserna till lokala företagare och idrottsföreningar.

Borgholms kommun på Öland ska inte längre driva de egna, kommunala ställplatserna för husbilar.
Det beslutet har fattats efter en längre tids lobbyingarbete från organisationerna Visita och SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation), skriver tidningen Besöksliv (f d Restauratören).
Det är det kommunalt ägda Borgholms Energi som drivit de kommunala ställplatserna för husbilar. Den privata campingnäringen i området har länge kritiserat detta och även pekat på att dygnspriserna för ställplatserna varit för låga.
Nu ska istället Borgholms kommun snarast möjligt arrendera ut de kommunalägda ställplatserna till lokala företagare och idrottsföreningar.
Borgholms kommun har även tagit fram en nyutvecklad husbilspolicy. Den har som mål att göra Öland till Sveriges främsta husbilsdestination. För att detta ska kunna bli verklighet krävs bland annat betydligt fler ställplatser för husbilar än vad som idag kan erbjudas, konstateras det i rapporten.

Text: Peter Lorin

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.