Nästa artikel
Borgholm kan bli av med ställplats
NYHETER

Borgholm kan bli av med ställplats

Publicerad 12 december 2019 (uppdaterad 12 december 2019)
Ställplatsen Borgholms Stug & Fiske hotas av nedläggning men får stöd i en insändare. 2020 måste bygglovet förnyas men kommunen vill omvandla den sedan fyrtio år etablerade platsen till ett industriområde.

Insändaren öser lovord över denna ställplats ovanför Rosenfors industriområde i Borgholm, som han menar är en av Sveriges bästa platser för husbilar. Det finns ett antal jättestora dammar som anlades för drygt 40 år sedan med möjligheter för fiske och ställplatsen rymmer ett 30-tal husbilar. Till detta finns campingstugor samt en bättre utrustad servicebyggnad än vad de flesta ställplatser kan erbjuda. Naturen runt omkring beskriver han som trevlig med möjlighet att rasta sin hund och njuta av en promenad men ändå bara fem minuter på cykel från centrum.

Platsen är inte helt okänd, husbilsklubbar har bokat hela anläggningen för klubbmöte och populariteten gör att man måste man boka minst ett år i förväg vid större evenemang som midsommar och skördefestivalen.

Nu, skriver insändaren, vill kommunen göra om detta vackra grönområde med fina dammar till industriområde i en kommun där företag lägger ner och flyttar. Flyttar lär även husbilisterna göra och för att komma till alternativ så skall alla husbilar passera mer eller mindre in i centrum för att komma till någon annan ställplats. Insändaren oroar sig för att resultatet i stället gör att husbilsägare tyvärr parkerar lite var som och inte alltid så bra.

Insändaren, som du i sin helhet hittar i Ölandsbladet, avslutas med en uppmaning till Borgholms Kommun; tänk om och gör rätt för vi vill komma tillbaka till Borgholms Stug & Fiske.

Här hittar du ställplatsens hemsida där det även finns tips om kommande öländska evenemang.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.