Bild
Nästa artikel
Bortappad bil vanligt i julstressen

Bortappad bil vanligt i julstressen

Nyheter

Var sjunde bil som under december anmäls som stulen har bilägaren i själva verket tappat bort, enligt försäkringsbolaget If.

Inför julen ska mycket ordnas och stressen som hör därtill gör att många bilister glömmer var de parkerat och i stället rapporterar att bilen är stulen.
Hos försäkringsbolaget If har i genomsnitt 15 procent av alla stöldanmälda bilar i december tappats bort och kort därpå kommit till rätta. Samma siffra för årets övriga månader är endast åtta procent. Bilisterna var särskilt glömska julen 2006, då var hela 33 procent av de stöldanmälda bilarna i december borttappade.

—Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger Lars-Elis Ekeberg, motorskadechef vid If.

För att inte tappa bort bilen i jul föreslår If att man fotograferar den parkerade bilen med telefonen, knyter en vimpel på bilens antenn så att den syns bättre, parkerar på en refug eller ber sina barn att memorera bilens placering.

Text: Fredrik Diits Vikström


Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.