Bild
Nästa artikel

Böter för 15 km/h

NYHETER

En kvinna har överklagat en fortkörningsbot hon ådragit sig i ett gångfartsområde där hon körde i 15 kilometer i timmen. Det rapporterar Hallandsposten.

Kvinnan skrev under fortkörningsboten och har därmed svårt att få rätt i sin överklagan. Men hon försöker ändå eftersom hon i efterhand konstaterat att Trafikverkets regler för hastighetsmätare säger att de inte behöver visa hastigheter under 20 kilometer i timmen.

– Det tolkar jag som att man inte kan bötfälla någon under 20 kilometer i timmen, säger hon till Hallandsposten.

Trafikförordningen säger att "Fordon får inte föras med högre hastighet än gångfart" i gångfartsområde (8 kap. 1 §) vilket brukar tolkas till sju kilometer i timmen. Nu ska Laholms kommun se över området i centrum för att försäkra sig om att det fyller kraven för en gångfartszon enligt trafikförordningen.

– Det finns anledning att se över skyltning, beslut och utformning, konstaterar Annica Pålsson, trafikplanerare på gatukontoret i Laholms kommun, till Hallandsposten.

Källa: Hallandsposten

Artikeln ursprungligen publicerad på ViBilägares hemsida

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.