Bild
Nästa artikel
Brüder, husvagn med äventyr i fokus

Brüder, husvagn med äventyr i fokus

NYHETER

Brüder är ingen vanlig husvagn. Den ser inte ut som andra och kan köras där andra inte kommer fram. Den är gjord för dig som söker äventyr och behöver något för tuffa tag. Kolla in bilderna!

Brüder är inget vanligt fabrikat i Sverige, frågan är om det ens finns någon. Det är i och för sig inte helt oväntat, husvagnar tillverkade i Australien har en lång väg till den Europeiska marknaden.

De två bröderna som står bakom konstruktionen har dessutom äventyr i blodet och erfarenhet av att tillverka militär utrustning. De skäms inte heller för att tala om det, på hemsidan skriver de

– Vårt mål på Brüder är att designa och bygga utan begränsningar. Den i Australien stolt producerade EXP-6 är byggd utan förenklingar eller kompromisser och är helt unik. Ingen annan husvagn på marknaden är försedd med vår fjädring, chassi, material eller passion.

Modellen på bilderna heter EXP-6 och finns i två utföranden, en med ett pop-up-tak samt GT som har ett högre men fixerat tak. Båda har automatisk nivellering när de parkeras och detta sköts helt med automatik. Men det finns en hel rad funktioner som styrs på motsvarande sätt, ettdera via en kontrollpanel inuti husvagnen eller via en app på telefonen.

Utsidan på vagnen är ovanligt anpassningsbar och på deras hemsida nämns exempel som elektrisk styrda markiser, utomhusdusch och tvättmaskin för den som vill betala extra för sådant. Inne i vagnen hittar man förstås ett badrum som även det har dusch. Vagnen är ju som sagt tänkt för tuffa tag och tvättmaskinen får nog ses som extra viktigt för just denna husvagn som är tänkt att tas ut i vildmarken. Köket, vars konstruktion är helt i glasfiber, dras ut ur sitt fack på vagnens utsida något som dock inte hindrar att utrustningen är toppmodern med induktionsspis alternativt driven av diesel eller gasol förutom en portabel gasolgrill. Med hjälp av hydraulik ska köket dessutom vara åtkomligt inifrån. En liknande lösning gäller TV:n som man kan se på såväl inne i vagnen från soffan eller queen-sängen samt utanför. Gillar man inte att titta på TV i sängen kan man i stället göra det i den svala vagnen som är utrustad med klimatkontroll.


Vidare framhålls de smidiga måtten där bredden understiger två meter, allt för att enkelt kunna framföras i terräng med träd och annat. Det visar sig även när det gäller "den revolutionerande" hjulupphängningen och den patenterade fjädringen där boggins lutning anpassar sig efter underlaget eller för den delen kan låsas så att endast ett av parhjulen per sida används. Det helt vattentäta chassit är extra kraftigt och sägs kunna bära elva gånger sin egen vikt. Skulle man behöva vinscha loss vagnen finns även en sådan.

Här är några tekniska data om vagnen

Vikt
1 980 kilo men varje vagn vägs individuellt beroende på hur kunden valt utrustning
Maximalt axeltryck: 5 200 kilo
Bromsar: Ventilerade skivor på samtliga hjul
Bodelens längd: 5 000 mm
Totallängd: 6 273 mm
Markfrigång: 650 mm
Maximal däckstorlek: 35 tum
Lägsta höjd: 2 120mm (2 470 mm GT)
Högsta höjd: 2 430mm (2 780 mm GT)
Bredd: 1 920 mm
Vattentank: 170 liter i standardutförande

Här hittar du deras hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.