Nästa artikel
Brygglös sommar ger fler platser för camping i Skåne
SKÅNE

Brygglös sommar ger fler platser för camping i Skåne

Publicerad 26 februari 2017 (uppdaterad 26 februari 2017)
I Hässleholmstrakten tänker kommunen inte lägga ut bryggor vid fyra badsjöar. I och med det blir det också tillåtet att campa vid sjöarna.

Norra Skåne skriver att kommunen tycker det blir för dyrt att i fortsättningen lägga i bryggorna vid badplatserna i Bubbarp, Dalsjön, Sjömellet och Mjölkalånga. Därmed slipper de nämligen ansvaret och kostnaderna för att badplatserna hålls i skick. Bryggan ska säkerhetsbesiktigas varje dag och det ska anslås var man inte får dyka. Dock kan även framöver de föreningar som tidigare skött toaletter och allmän tillsyn på uppdrag av fritidskontoretframöver få bidrag för detta.

– Då får vi möjlighet att lägga våra resurser på de större badplatserna där vi kan lägga mer tid på att hålla snyggt, säger Henrik Samevik på fritidskontoret, som ansvarar för de allmänna badplatserna till Norra Skåne.

Myndighetskraven har ökat och därför ska fritidsnämnden fördela om resurserna till de mer välbesökta badplatserna vilket går ut över de mindre välbesökta som badplatserna vid Bubbarp (Lursjön), Dalsjön (Bjärnum), Mjölkalånga (Finjasjön) och Sjömellet (Ballingslövssjön) ur stadgarna. I samband med detta försvinner också reglerna som förbjuder såväl hundar och hästar som camping vid dessa stränder.

Ärendet ska nu vidare till fullmäktige, eftersom det rör sig om en förändring av de lokala ordningsstadgarna, avslutar Norra Skåne.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.