Nästa artikel
Bürstner utökar med en ny fabrik
NYHETER

Bürstner utökar med en ny fabrik

Publicerad 7 maj 2021 (uppdaterad 7 maj 2021)
Den 27 april hölls en ceremoni vid Bürstners nya fabrik i tyska Kehl. Projektet ingår i "Springtime" som ska utöka kapaciteten för att möta den allt högre efterfrågan som finns.

Husbilsindustrin i Europa fortsätter att expandera i spåren av den ökande försäljningen av fritidsfordon och flera fabrikanter har aviserat utbyggnad av sina anläggningar. Bürstners nya fabriksbyggnad på 2 600 kvadratmeter byggs vid den befintliga anläggningen där det redan idag byggs husbilar. Hallen är planerad att vara klar i juli 2021 och dess driftsättning och överlämnande till produktionspersonalen kommer att vara en annan anledning till ett senare firande.

Invigningen blev dock på grund av coronapandemin något annorlunda än vad som annars skulle ha blivit. Det var betydligt färre personer som deltog vid det första spadtaget. Bürstners verkställande direktörer Jens Kromer, som är styrelsens ordförande, Olaf Sackers och Alexander Kasteleiner och ordförande för företagsrådet Thomas Heidt var dock några av de som var på plats.  

Byggandet av den nya hallen är en del av projektet "Springtime", ett omfattande omstruktureringsarbete som involverar både företagets produktionsanläggningar i Kehl och i Wissembourg (Frankrike). Projektet, som startade i september 2020 och är planerat att vara klart hösten 2022, omfattar ombyggnadsarbeten, omlokaliseringar och optimeringar vid båda anläggningarna. Några av delprojekten i "Springtime" inkluderar värde- och rymdoptimering, nya produktionslinjer, införandet av ett modernt logistikkoncept och etablering av en produktionslinje i Kehl för möbler vilka tidigare till största delen tillverkades i Wissembourg. Detta kommer att öppna upp nya möjligheter för att utöka produktionen av den nya kompakta van Copa vid den franska fabriken.

– Projektnamnet Springtime står som en symbol för en nystart. Det kommer att visa på Bürstners väg mot modernare, effektivare och ännu mer högkvalitativa produktionsprocesser, säger Bürstner CTO Olaf Sackers. Vi kommer att bli mer konkurrenskraftiga genom att kunna producera betydligt mer flexibelt - och kommer att skapa ännu säkrare jobb är regionen.

Bürstners produktion av fritidsfordon ligger i dagsläget på anläggningarnas maximala kapacitet och utöver tillbyggnaden rekryteras fler medarbetare för att möta efterfrågan.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.