Vid den röda cirkeln planeras Köpenhamns citycamping

Nästa artikel
Campa mitt i Köpenhamn
NYHETER

Campa mitt i Köpenhamn

Publicerad 18 december 2014 (uppdaterad 18 december 2014)

Vid den röda cirkeln planeras Köpenhamns citycamping

Köpenhamns politiker har just tagit beslut om att öppna ställplatser och en camping centralt i Köpenhamn. Detta för att bredda turismen och ge ett budgetalternativ med centralt läge.

Den danska tidningen Politiken skriver att Köpenhamns politiker tagit beslut på att anlägga en campingplats centralt i staden, Amager Fælled, 2016.

Planerna har funnits i tio år och har nu kommit ett steg närmare förverkligande efter att Köpenhamns teknik- och miljönämnd godkänt ett tjugoårigt hyresavtal. Nästa steg är en byggplan på hur området ska komma att se ut så att berörda kan yttra sig om planen.

− Köpenhamn ska som turiststad vara till för alla, oavsett inkomstnivå. Camping är typiskt ett lite billigare form av semester och på Amager Fælled kan vi erbjuda en unik mix av natur- och storstadssemester. Samtidigt kommer det att tillgängliggöra stadens stora grönområde till fler, säger teknik- och miljönämndschefen Morten Kabell till Politiken.

Planerna på en camping i området har funnits i tio år men mötts av hård kritik från bland annat stadsdelsnämnden Amager Vest Lokaludvalg, som menar att campingen kommer att inkräkta för mycket på den relativt orörda naturen i området. Miljönämndschefen Morten Kabell anser dock inte att detta skulle vara något problem men innan campingdrömmarna kan bli verkligheten måste dock ytterligare beslut tas, bland annat från Fredningsnævnet, som hanterar djur- och naturskydd.

− Tanken är att utforma platsen och byggnaderna på så sätt att det blir med respekt för områdets naturvärden, säger Morten Kabell.

Det första som ska ställas iordning är de ungefär 100 ställplatserna och därefter kommer campingplatsens övriga utrymmen för uppåt 300 stugor, tält och husvagnar att byggas, uppger Morten Kabell

Orsaken till den nya campingen uppges vara att det skulle vara för dyrt att modernisera Bellahøj Camping som just nu är Köpenhamns enda campingplats.

Under 2015 kommer beslutsprocessen att vara genomförd och campingen kommer om allt blir som tänkt att börja tas i bruk 2016.

Kommentera: Vad tycker du om politikernas beslut? Gör de rätt i Köpenhamn och hur borde vi göra i Sverige?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.