Nästa artikel
Campa på Vikingasjö
Nyheter

Campa på Vikingasjö

Publicerad 9 augusti 2011 (uppdaterad 10 augusti 2011)
I Enköpings kommun, en knapp timme från Stockholm, ligger fyrstjärniga Härjarö Camping och Resort. En av favoriterna 2011.

I Enköpings kommun, en knapp timme från Stockholm, ligger fyrstjärniga Härjarö Camping och Resort. Campinplatsen är anlagd i anslutning till en gammal herrgård, vackert belägen nära Mälarens vatten. På området finns, förutom campingplatsen, restaurang, båthamn stugby och konferensutrymmen.

Eftersom området är ett naturreservat, har Härjarö ett riktigt guldläge. Men det verkliga trumfkortet är det faktum att platsen ligger på gammal vikingamark. Eller snarare – vikingavatten. Campingplatsen, som till ytan är stor, är nämligen belägen på en före detta sjöbotten där vikingarna seglade över med sina skepp på väg till bland annat Birka. 
När Husbil & Husvagn besökete Härjarö sommaren 2010, var aktiviteten i vikingabyn stor. Vi fick bland annat lyssna till en vikingahövding som berättade om livet i byn. Dessutom gavs möjlighet att pröva på att kasta med yxa och skjuta pilbåge. Till årets säsong planeras turer i en mindre båt (max 12 personer) till Birka och andra intressanta platser. 
Under vår vistelse konstaterade vi att det moderna servicehuset servar med kök, duschar och skötrum samt olika slags sopsortering. Det finns också latrintömning, utslagsback och handikapptoalett på området. 
Vår plats på campingen råkade bli under ett äppelträd och eftersom det var sensommar fick vi tilltugg till både till frukost och lunch på lämpligt avstånd! &
Christer Lundin (text och foto)

Härjarö ligger på gammal vikingamark.

Sommaren 2010 fanns en byhövding på plats.

Unna dig en lunch på herrgårdsterassen. Eller ta en tur till Birka och se andra sevärdheter i båt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.