Nästa artikel
Camping bland de säkraste sätten att semestra
NYHETER

Camping bland de säkraste sätten att semestra

Publicerad 4 juni 2020 (uppdaterad 4 juni 2020)
Hur ska man på bästa sätt semestra om man vill minska risken att bli smittad av corona? Att campa är ett av de bästa sätten menar Expressen som frågat två smittskyddsläkare.
Vi vet alla vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Social distansering och inte alltför långa resor. Två timmars resa hemifrån för att inte belasta sjukvården i andra regioner än den egna. Den välkända listan är förstås längre men allt fler lyfter fram den fördel som fritidsfordon har i sammanhanget, i synnerhet om man fricampar.

I Expressens artikel listas olika semesteraktiviteter och Ove Andersson, allmänläkare och medicinsk rådgivare smittskydd region Uppsala samt Anders Lindblom som är smittskyddsläkare i region Dalarna rankar dessa sinsemellan.

Camping bedöms ge en låg till medelhög risk men risken beror mycket på den enskilde. Det är viktigt att man inte ställer upp fordonen för tätt, att man håller avstånd i gemensamhetsutrymmen. Att utnyttja fordonets toalett i stället för de gemensamma kan också minska risken.

Vill du ha ännu lägre risk än den som campingen klarar går det alltid att fricampa, det kan dessutom bli en ögonöppnare för detta härliga användningssätt av fritidsfordon. Det finns mängder av spännande resmål i närheten av där du bor men ofta är det närmaste det mest okända. Ta detta som en orsak att åka korta sträckor och upplev solnedgången vid närmaste sjö.

Allmänt har utomhusaktiviteter låg risk, cykling, vandringsupplevelser och picknick i det gröna har låg risk liksom gemensamma aktiviteter som boulle.

Sammantaget är en campingsemester ett utmärkt sätt om man vill vara på den säkra sidan utan att för den skull sitta hemma framför TV:n.

Trevlig hemester!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.