Nästa artikel
Camping börjar debitera timvis
NYHETER

Camping börjar debitera timvis

Publicerad 13 mars 2019 (uppdaterad 13 mars 2019)
En camping i Danmark har tagit ett helt nytt grepp för hur avgiften ska beräknas. Det är Virksund camping vid Limfjorden på Jylland som i fortsättning beräknar kostnaden per timme men de har även en minimiavgift.

Det är den norska tidningen Bobilverden som uppmärksammat detta unika grepp. Enligt tidningens uppgifter är den här campingen först med att införa den här betalningsmodellen. Debiteringsmodellen kallas timecamping och det gjordes förvisso ett försök 2015 utan att campingen bedömde det som framgåsrikt men med en omgjord modell gör de nu ett omtag.

Prislistan kan sägas vara komplicerat med olika priser beroende på veckodag, period i säsongen och om man använder el. Dessutom finns en minimidebitering på tio timmar. Campingens utbud av aktiviteter och faciliteter ingår i priserna.

Det lägsta priset är 3:75 danska kronor och väljer du till el tillkommer 1:25 oavsett övrig debitering. Detta pris gäller helgfria måndagar till torsdagar, under övriga dagar är debiteringen 7:50.

Under högsäsongen tillkommer en platsavgift på mellan 50 och 70 kronor per natt och vill man stå vid stranden vill de ha extra för det.

Allt som allt kan man som högst komma upp till 280 kronor och som lägst blir det 37:50 om man inte behöver el.

Är det här något som fler campingar borde tillämpa eller blir det för komplicerat för gästerna att förstå? Kanske många med husbilar ser det som ett alternativ till en ställplats? Hur som helst är det ett udda grepp som säkert kommer att diskuteras.

Här hittar du campingens hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.