Nästa artikel
Camping slår rekord!
Nyheter

Camping slår rekord!

Publicerad 7 september 2022 (uppdaterad 7 september 2022)
Campingåret 2022 har goda chanser att slå rekordåret 2019, enligt ny preliminär statistik från SCR över antalet gästnätter.

SCR släppte idag nya preliminära siffror för antal gästnätter på Sveriges campingplatser. Under juli månad ökade antalet gästnätter med nio procent jämfört med året innan och landar på drygt sex miljoner.
Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping, berättar på en pressträff på Elmiamässan att nu när det internationella resandet har ökat igen och tillväxten i branschen varit god finns alla möjligheter att slå 2019 års rekordnivåer.

– Det är god chans att nå över 17 miljoner gästnätter under 2022.

Totalt har antalet internationella gästnätterna ökat med 286 procent under året och närmar sig nivåerna det låg på innan pandemin. Störst ökning stod Norge för. 44 procent av alla internationella turister i juli valde att bo på en campingplats.

Att camping är hett och att fler har fått upp ögonen för inhemska resmål märks inte minst på att antalet förstagångsbesökare på campingplatserna har ökat.
Peter Jansson berättar vidare att svenska campingar gör investeringar för att möta kommande års växande behov. Främst görs satsningar på aktivitetsutbud och boenden.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.