Nästa artikel
Campingen i Arkösund kan bli större
NYHETER

Campingen i Arkösund kan bli större

Publicerad 12 oktober 2017 (uppdaterad 12 oktober 2017)
Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund, så beskrivs orten i Vikbolandet där campingen nu får en chans att växa efter ett beslut i Stadsplaneringsnämnden.
Området är känt för sin skönhet och söder om oss har vi St Annas skärgård. Delar av området klassas till och med som riksintresse. Om vi kommer söderifrån är det en kort tur med färja vid Slottsholmen där Stegeborgs slottsruin finns, Stegeborgsleden över Slätbaken och inloppet till Göta kanal. Sydväst om oss ligger pitoreska och besöksvärda Söderköping där Göta Kanal kan avnjutas i den berömda glassbaren och på vägen till Arkösund kanske Zarah Leandermuseet lockar.

Arkösunds camping, som ligger inom strandskyddat område, är viktig för den lilla orten och för att kunna utveckla Arkösund som turistmål anses det vara nödvändigt att bygga ut campingen och den processen har nu tagit ytterligare ett steg efter ett beslut i Stadsplaneringsnämnden om planbesked för detaljplan.

Tanken är att campingområdet ska byggas ut så att fler husvagnar och husbilar får plats. Det är Norrköpings kommun som arrenderar ut campingen, belägen i den nordvästra delen av orten.

Här hittar du Arkösunds hemsida, här Vikbolandets och här hemsidan till Arkösunds camping.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.