Bild
Nästa artikel

Campingen i Ritsem stänger

NYHETER

Husvagnscampingen i Ritsem stänger helt meddelar Svenska turistföreningen, STF.

STF säger till Norrländska Socialdemokraten att husvagnscampingen är i dåligt skick och i stort behov av underhåll och investeringar. Föreningen som har arrenderat anläggningen sedan 2000 sade i år upp kontraktet för att hitta en lösning inför 2015 men parterna kunde inte enas.

- Ritsem har en enorm potential att utvecklas som plats och område. Det måste ligga i allas intresse att vi får ordning och reda och städar upp området till vad det en gång varit! Som en viktig del till Laponia har vi ett stort ansvar att bevara och förvalta både naturen och kulturen som är starkt representerade här, säger Claes-Jörgen Pohl i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Svenska turistföreningen

Dialog har vid flertalet tillfällen förts med Gällivare Kommun som har markupplåtelse och äger fastigheterna men utan framgång för gemensam satsning. STF har ambitionen att utveckla detta fantastiska område och under året har vi bland annat tagit fram ett förslag till ny konceptplan för hela området där även STF är beredda att investera. Detta har även skett i nära dialog med Samebyn Unna Cerus och Vattenfall som äger marken, och som båda ställer sig mycket positiva för en utveckling av Ritsem.

Alternativen som finns nu är att hitta en annan arrendator eller att börja omförhandlingar med STF.

- Det finns ett stort intresse för anläggningen från friluftslivet, säger Tommy Isaksson som är fritidschef på Gällivare kommun till NSD.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.