Nästa artikel
Campingen vid Gullmarsbaden vill utvidga
NYHETER

Campingen vid Gullmarsbaden vill utvidga

Publicerad 2 mars 2017 (uppdaterad 2 mars 2017)
Sedan 1960-talet har Gullmarsbadens camping vid Lysekil levt på ett tillfälligt bygglov men nu vill de utvidga till ett 60-tal platser för både husbilar och husvagnar och då krävs en ny detaljplan.
Gullmarsbadens camping ägs sedan 2015 av Tollenäs Camping AB och de har nu ansökt hos Lysekils kommun om planbesked för ett område i Dalskogen. Syftet är både upprustning och utökning men för detta måste en ny detaljplan tas fram för området. Dagens servicebyggnader gavs tillfälliga bygglov för drygt 50 år sedan, på 1960-talet, och när de nu i så fall ska göras om- eller tillbyggnader måste nya bygglov ordnas.

Utöver de nya platserna för fritidsfordon vill de bygga 20 uthyrningsstugor samt ge plats för upp till 30 villavagnar. Tanken är att skapa en familjecamping och köpa campingen som idag ägs av kommunen. Utöver köpet av campingen vill de även förvärva närliggande mark.

Den familjära Gullmarsbadenscamping med sina få platser är vackert belägen med badstrand i direkt anslutning till campingen och det är gångavstånd in till centrala Lysekil. Campingen kräver inte campingkort.

Här hittar du deras hemsida.

GPS:  N58°17'00", E11°28'09"
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.