Nästa artikel
Campingföretagare prisade på branschgala
NYHETER

Campingföretagare prisade på branschgala

Publicerad 26 mars 2015
På en gala i går delade SCR ut priser till de främsta inom campingnäringen. Det prestigefulla priset som Årets campingföretagare gick till Peter Angergård från Åsa Camping i Halland och dessutom hyllades campingföretagare från Skåne, Bohuslän och Värmland.

– Det är campingföretagarnas förtjänst att vi har över 15 miljoner gästnätter på svenska campingplatser varje år. Med prisutdelningen vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som driver utvecklingen i branschen framåt, säger Eva Werkelin, ordförande SCR Svensk Camping.

I veckan har campingföretagare från hela landet samlats för årskonferens i Skellefteå. Efter diskussioner om ledarskap och framtidsfrågor avslutades årskonferensen med en galamiddag i går kväll, med prisutdelning till personer och företag som bidragit extra mycket till branschens utveckling.

Årets campingföretagare är Peter Angergård, vd på Åsa Camping utanför Kungsbacka. Han får priset för att under 30 år ha varit en tillgång och en samlande kraft för den svenska campingnäringen.

Årets innovatör är Landöns Camping i Skåne, som prisas för sin problemlösning och sin förmåga att använda den senaste tekniken för att kunna bedriva verksamheten i en naturkänslig miljö.

Årets marknadsförare är Daftö Camping Resort i Bohuslän. Priset delas ut för anläggningens vågade satsningar på bland annat koncept, något som gjort Daftö Camping Resort till ledande i Sverige så väl som i Europa.

Årets branschförflyttare är Lars-Erik Hörmander. Han får priset för sitt målmedvetna och långsiktiga arbete inom campingbranschen, de senaste åren med fokus på husbilsfrågor genom Husbilsdestination Sverige.

Årets ledare är Reine Flodin, vd på Sunne Swecamp i Värmland. Han får priset för sin förmåga att göra medarbetarna hängivna, ansvarstagande och delaktiga.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”, gick till Emma Hermansson på Swecamp.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.