Bild
Nästa artikel
Campingplatser - semestersvenskens favorit

Campingplatser - semestersvenskens favorit

Nyheter

SCB:s, statistiska centralbyrån, mätning av gästnätter per år visar att övernattningar på campingplatser ständigt stiger. 2011 var antalet gästnätter på svenska campingar uppe i 14,5 miljoner nätter, varav 7,9 miljoner nätter var svenskar. Detta är en ökning med en procent sedan året innan (2010).

 

Husbilsturismen har tagit en rejäl uppsving, med nästan 8 procent ökning, till strax över en miljon gästnätter i Sverige. Detta menar SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares riksförbund, är en stark trend som kommer att öka alltmer allteftersom att nya målgrupper upptäcker denna typ av camping. 
 
– Sverige är det enda land i Europa som har en strategi för husbilsturismen. Där samarbetar campingföretagare med kommuner för att få till campingplatser och ställplatser som täcker husbilsturisternas särskilda behov, säger Lars Isacson, vd SCR, i ett pressmeddelande
 
Men husvagn, stugor och tält ligger även de högt på listan av vad semestersvensken väljer att spendera sin lediga tid på. 14,5 procent av alla gästnätter i Sverige spenderas i stuga och 6,2 procent spenderas i tält. Storfavoriten är klart och tydligt husvagn, där hela 72,4 procent av gästnätterna tillbringas.
 
 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.