Bild
Nästa artikel
Campingtips för alla smaker

Campingtips för alla smaker

Nyheter

Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR, har listat några specifika campingar utifrån vad man vill göra på sin semester, här är fem campingar inom varje kategori, shopping, bad och äventyr.

 

Shopping:
 
Waxholm Strand & Camping (35 km från Stockholm)
Vacker camping med sjöutsikt, sandstrand och klippor. Promenadavstånd till Vaxholms stad med skärgårdsbåt direkt till Stockholms centrum.
 
First Camp Malmö (12 km från Malmö)
Nära till både bad och storstadspuls. 200 meter från havet med utsikt över Öresundsbron. Bussförbindelser till Malmö och tåget till Köpenhamn.
 
Råå Vallar (60 km från Malmö)
Camping vid havet, med utsikt över till Danmark. Havsbad, egen 50 meters pool och barnpool.
 
Lisebergsbyn Kärralund (nära Göteborgs centrum)
Lisebergsbyn Kärralund har boende i B&B, stugor, vandrarhem och campingtomter. Det ligger nära Liseberg och Göteborgs centrum men ändå mitt i ett naturreservat.
 
Åsa Camping och Havsbad (50 km från Göteborg)
Fin familjär camping på en klassisk badort och bara 150 meter till bad med både lång sandstrand och klippor.
 
Bad:
 
Sudersands Semesterby & Camping, Fårö 
Lång sandstrand på Fårö. En riktig partystrand med rejält med röj på sommaren. Alla campingtomter ligger inom 100 meter från stranden.
 
First Camp Tylösand, Halland 
Badort med en strand som är fem kilometer lång. Här finns sanddyner och en After Beach.
 
Stenö Havsbad & Camping, Hälsingland 
Ett av Hälsinglands största bad, med två stränder på olika sidor av en halvö. Stugor direkt vid stranden.
 
Pite Havsbad, Norrbotten 
Stranden som kallas Nordens Riviera. Finkornig sand, långgrunt och barnvänligt. Här uppmäts ofta landets högsta badtemperaturer. På campingen finns restaurang med krogshow.
 
Böda Sand, Öland 
Sveriges längsta sandstrand med mjuk fin sand som gjord för sandslott, ett paradis för barnfamiljer. På campingen finns dessutom en uppsjö av organiserade barnaktiviteter.
 
Äventyr:
Hafsten SweCamp Resort, Bohuslän
 
En camping för hästälskaren. Ta med den egna hästen – och inkvartera den i en gård i närheten. Eller följ med på en av alla ridturer som arrangeras. Ponnyridning för barnen.
 
 
Södra Näs Camping, Halland
För dig som vill aktivera både dig och din bästa vän – hunden. Under sommaren ordnas träffar med hunden i centrum, både vardagslydnad och agility. Inga förkunskaper krävs.
 
Klarälvens Camping, Värmland
Bygg din egen timmerflotte och flyt fram på Klarälven, följ med på bäversafari eller hyr en kanot. Testa en äventyrsbana där du firas ned längs bergväggar och går på lina över vattenfall.
 
Järvsö Camping, Hälsingland
 
För dig som gillar att cykla, både utför, uppför och på tvären. Testa två eller fyra hjul. Även fiske och kanoting, om man vill ta det lite lugnare någon dag.
 
Björkliden Camping, Lappland
Fjällvandring, grottkrypning, fiske eller en golfrunda med utsikt mot Lapporten.
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.