Nästa artikel
Caravan Club blir 60 år
NYHETER

Caravan Club blir 60 år

Publicerad 3 april 2018
Det hela startade med en diskussion i en husvagn påsken 1957. Det ledde till en träff dit 38 familjer kom men nu är medlemstalen helt annorlunda. 29 000 familjer har anslutit sig till Caravan Club of Sweden som organiserar såväl husvagns- som husbilsägare.
Numer driver den stora klubben 36 egna campingplatser, hälften enbart för medlemmarna men de andra får vem som helst besöka. 

60-års-jubileumet kommer att firas med pompa och ståt, inte bara en gång utan två, för det är en aktiv senior med den nästan nyvalde ordföranden Börje Svärdström. Utöver dessa två träffar håller klubben i arrangemanget Nordisk Camping Träff.

Den 27 april till 1 maj 2018 hålls den första jubileumsträffen på den naturskönt belägna campingen Mora Parken vid Österdalälven. Med nyrenoverat servicehus och nära till Mora centrum är det förstås en lockande plats för många och på campingområdet finns dessutom badplatser, tennishall, simhall och gym. För barnens välbefinnande finns flera lekplatser, en klurig hinderbana och äventyrsgolf.

Jubileumet firas bland annat med middag, dans och trubadur.

Den 10 – 12 augusti är det dags för träff nummer två och den hålls på High Chaparral som är en av landets största campingar i inlandet. För den som händelsevis inte känner till denna speciella camping är det som att kliva in i en klassisk vilda västernfilm. Hela denna västernmiljö byggdes upp av den sanna entreprenören Bengt Erlandsson men efter hans bortgång drivs den av barnbarnen Emil och Philip.

Den familjevänliga Nordisk Camping Träff hålls den 8-14 juli i Kristinehamn.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.