Nästa artikel
Caravan Club på väg mot drömgräns
NYHETER

Caravan Club på väg mot drömgräns

Publicerad 30 april 2019 (uppdaterad 30 april 2019)
När Caravan Clubs riksting hålls i Vallentuna i månadsskiftet maj/juni kanske de hunnit nå 30 000 medlemmar. Det skriver de själva på sin hemsida även om målet är satt till innan året är slut.
Föreningsliv brukar beskrivas som typiskt svenskt och är en närmast outsinlig källa när det gäller att skapa kontakter med likasinnade. Så är det även när det gäller fritidsfordon och många är de klubbar som organiserar ägare av vissa fabrikat, ofta oavsett om det gäller husbilar eller husvagnar.

Caravan Club är en ovanligt livaktig sammanslutning som nu närmar sig drömgränsen med 30 000 medlemsfamiljer, något de hoppas nå under 2019. 

– Om utvecklingen håller i sig vågar vi tro på att vi är över 30 000 medlemsfamiljer innan året är slut, konstaterar riksordförande Börje Svärdström på deras hemsida inför Caravan Clubs riksting, som arrangeras i Vallentuna den 29 maj – 2 juni.

Med många medlemmar krävs även en väloljad organisation och deras högsta beslutande organ kallas Rikstinget som i år huserar vid Vallentuna Flygfält. Där hålls val, organisationens utveckling och framtid diskuteras och det tas beslut om ekonomin.

– För att ta några exempel på de frågor själva stämman ska hantera, förklarar Börje på hemsidan. Men ett riksting handlar om så mycket mer än den formella delen av arrangemanget, det som ska ske enligt våra stadgar.

Umgänget likasinnade emellan ansesr föreningen vara minst lika viktigt och för många av medlemmarna har rikstinget en vidare betydelse likväl som att få en anledning att besöka nya platser. För även om Vallentuna är en trevlig plats är det kanske inte det första turistmålet som dyker upp i huvudet när semestrar eller utflykter planeras. Ändå finns här trevlig natur och en kultur och historia med anor. Överallt finns spår av en storhetstid långt tillbaka i den svenska historien och här återfinns Runriket.

– Men också för att få chansen att upptäcka en plats där man kanske inte varit förut, säger Börje. Och då passar Vallentuna väldigt bra in, för oavsett ortens kvaliteter är den kanske inte så känd bland oss som älskar att se oss om i vårt land.

– Det här området är unikt i världen, konstaterar Sofie Thorin som är marknadsstrateg på Vallentuna kommun. Ingen annanstans finns så många bevarade runskrifter som här. Och det är lätt att hitta. Börja vid Jarlabankes bro i Täby, där det finns både informationstavlor och mobilguider. Eller vid Gullbron i Vallentuna, alldeles nära tingsträffen och flygfältet. Sedan kan du välja om du vill ta dig runt i Runriket till fots, på cykel, med bil eller buss. Den 25-26 maj anordnas Runrikets dag med Vikingamarknad vid Vallentuna Kyrka. Vartannat år hålls arrangemanget i Täby, vartannat i Vallentuna.

Här hittar du Caravan Clubs information om rikstinget.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.