Nästa artikel
Caravan Salon blir en mässa som aldrig tidigare
NYHETER

Caravan Salon blir en mässa som aldrig tidigare

Publicerad 8 juli 2020 (uppdaterad 8 juli 2020)
Europas viktigaste mässa för fritidsfordon kommer att hållas men på ett sätt som aldrig tidigare. Som läget är nu blir det inte möjligt för svenskar att besöka den och som högst får 20 000 dagligen möjlighet att besöka de 300 utställarna.

Caravan Salon i Düsseldorf den 4 till 13 september 2020 är en mässa som tyskarna inte så gärna ger upp. För att kunna uppfylla de tyska restriktionerna flyttades mässan först en vecka framåt, något som även fick återverkningar i Sverige och var en bidragande faktor till att Elmia beslutade att ställa in den svenska mässan. För även om de svenska reglerna hade tillåtit Elmia så skulle alla utställningsfordon varit upptagna i Tyskland så beskedet kom inte helt oväntat.

Men de tyska restriktionerna kommer att innebära en rad säkerhetsåtgärder. Ingen direktförsäljning av biljetter är nog en av de mer påtagliga förändringarna och genom krav på förköp kommer man att ha kontroll på att besökarantalet blir just 20 000 per mässdag, vilket ger ett teoretiskt högsta publik på 200 000 mot förra årets 260 000. Den imponerande mässytan blir i år 200 000 kvadratmeter. Munskydd blir obligatoriskt, avståndskraven kommer att videoövervakas, gångar att bli bredare, okända får inte samtidigt besöka utställningsfordonen för att nämna något. Samtidigt är det en av få mässor som genomförs vilket gör att det riktas ett intresse för mässan som kanske aldrig tidigare även om några tillverkare valt att inte delta. Men som vanligt finns förutom både husvagnar och husbilar ett brett sortiment av allt som hör fritidsfordon till.

– I tio hallar och på utomhusmässan kommer över 300 utställare att visa trender, innovationer och nyheter för den kommande säsongen. I år kommer ett stort antal tillverkare att återigen visa ett brett spektrum av varumärken som erbjuder ett stort urval av produkter i alla fordonskategorier. Här hos oss i Düsseldorf kommer de bästa lanseringarna för säsongen att visas och vi är också särskilt glada över att den nya Hall 1 för första gången kommer att integreras i besökarnas slinga. Dessutom kommer den södra ingången att invigas för att markera början på vår mässa, skriver Caravan Salons VD Stefan Koschke i ett pressmeddelande där även Wolfram N. Diener som är VD på Messe Düsseldorf skriver

– Vi har utarbetat ett hållbart hygienkoncept i nära samarbete med myndigheterna som uppfyller alla förutsättningar för mässverksamhet i corona-tider. En mängd olika åtgärder gör det möjligt för besökare, utställare och anställda att upprätthålla det föreskrivna minsta avståndet på 1,5 m över hela mässan och inuti hallarna. Vår standard för hygien- och infektionsskydd säkerställer att säkerheten och hälsan hos våra utställare, besökare, partners och anställda skyddas på bästa möjliga sätt.

Mässan arrangeras i samarbete med den tyska branschorganisationen Caravaning Industrie Verbandes e.V. (CIVD) vars VD Daniel Onggowinarso skriver

– Intresset för fritidsfordon, tillbehör och tjänster har varit enormt i många år och inte upphört under Corona-krisen heller. Tvärtom - vi har sett att populariteten för husbilar som en form av semestrar växer, särskilt i den nuvarande situationen och lockar många nya kunder.

Detta bekräftas även av försäljningssituationen i Norden där alla länderna uppvisar mycket starka registreringssiffror i juni. Bobilverden.no skriver

– Det har aldri tidligere blitt solgt flere nye bobiler i en enkelt måned. Størst omsetning av nye bobiler var tilbake i 2017 og mai med rekorden på 632 nyregistrerte bobiler. Den nya norska rekordsiffran är 700 och i Finland såldes det i juni 286 stycken vilket är en ökning på 67,3 procent och en ökning under hittillsvarande 2020 på drygt tio procent. I Danmark är hittillsvarande försäljningsökning hela 37,6 procent och i reda tal totalt 161 stycken.

Caravan Salon aviserar även att besökarna kommer att få se tillverkarnas senaste generation av husbilar och husvagnar, allt från de lyxigaste till de mest terränganpassade. Återigen ska mässan bevisa att den är det viktigaste forumet för att få en sammantagen bild av vad marknaden har att erbjuda. Vidare skriver man att det kan förväntas en rad tekniska innovationer och produktnyheter under gemytliga former. Inte minst kommer den spektakulära södra ingången att ge en inbjdande start på årets mässa som hålls i tio hallar.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.