Nästa artikel
Caravan Salon kunde inte haft fler besökare
NYHETER

Caravan Salon kunde inte haft fler besökare

Publicerad 5 september 2021 (uppdaterad 6 september 2021)
Redan vid halvtid redovisade vi besökarantalet på Caravan Salon men nu när mässan stängt bekräftas siffrorna. Fler kunde inte kommit eftersom maximalt 20 000 släpptes in per dag.
60-årsjubilerande Caravan Salon blev trots coronabegränsningarna en succé. Det kan man hävda då det maximala antalet besökare under nio dagar blir 180 000 men då tillkommer första dagen reserverad för bransch och media.

Att det maximala antalet besökare uppnåddes är en god indikator på ett fortsatt stort intresse för både husbilar och husvagnar. Det har även visat sig i tysk nyregistreringsstatistik som både slog rekord vid halvårsskiftet och månaden efter och Tyskland är inte ensamma. Även i andra länder har rekord slagits och i Sverige räcker inte fordonen till. HRF hävdar att den senaste månadens minskning beror på att det inte finns några fordon att leverera och vissa importörer säger att den som vill ha en ny husbil till säsongen 2022 inte ska vänta längre med sin beställning. Detta trots att alla leverantörer producerar maximalt och dessutom bygger ut kapaciteten.

– 185 000 personer har klart överträffat våra förväntningar. Med denna unika kombination av affärsplattform och fritidsfordonsfestival bekräftar CARAVAN SALON sin framstående position inom sektorn. Stämningen på mässområdet och inne i salarna var hög. Vi är också mycket glada över att notera att besökarna återigen godkände vårt beprövade hygienkoncept, summerar Erhard Wienkamp, operativt ansvarig för Messe Düsseldorf.

De 653 utställarna slogs om att attrahera de 185 000 besökarna och stämningen var verkligen på topp. Av besökarna var 41 procent där för första gången, en imponerande tillväxt. Det ser verkligen ut som att husbilar och husvagnar går ett ljust 2022 till mötes.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.