Bild
Nästa artikel
Carthago 2019 x 2

Carthago 2019 x 2

NYHETER

Carthago satsar både stort och smått 2019. Vi kollar in en av de största och minsta ur 2019 års modellprogram.

Carthago fortsätter sin satsning på lätta bilar med en maximal totalvikt på 3500 kilo. Det är framförallt på hemmamarknaden i Tyskland fokusen på 3500 kilo är viktig eftersom de inte har samma körkortsregler som vi har. Väldigt många här i Sverige kan ju köra tyngre bilar med vanligt B-kort. För att göra det möjligt att praktiskt använda lätta husbilar måste därför varje kilo som går sparas, inte minst om husbilen dessutom ska kunna anses vara välutrustad. Till 2019 har Carthago lyckats spara ytterligare 40-50 kilo vilket är riktigt mycket i sammanhanget. Här visar vi en ny modell, c-tourer i 141 LE, som är 665 cm lång. Inte mycket längre än en stor plåtis alltså, men så mycket mera husbil. En ny detalj är att toadörren kan stängas diagonalt över bodelen så att det bildas ett mittbadrum i den lilla bilen.

I andra änden av skalan kollar vi in Carthago chic s-plus i 61 XL LE. Det är en fullvuxen bil som baseras på Iveco. Till 2019 slopar Carthago sin Higlineserie så jämte specialmodellen Carthago Liner for two kan man säga att s-plus är det maffigaste Carthago bygger.

Missa inte bildspelen!
Taggar: Nyheter, Carthago

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.