Nästa artikel
Chans att driva ställplats i Hälsingland
Nyheter

Chans att driva ställplats i Hälsingland

Publicerad 2024-01-13 07:00
Vem vet bättre än en husbilist hur en ställplats bör vara? Inte många! Nu har du chans att driva och utveckla en centralt belägen plats.

Som husbilist är chansen stor att du har stått på ett flertal ställplatser på olika delar av landet. Okej, inte alla husbilister står på ställplatser och inte alla ställplatsbesökare kör husbil, men chansen är som sagt stor att det stämmer.

Du vet med andra ord precis hur en bra ställplats borde vara. Nu har du chansen att ta över driften av Söderhamns Gästhamn & citycamping, men du får vara snabb i tanken, senast den 24 januari ska den intresserade lämna sitt anbud.

Söderhamns kommun söker en koncessionshavare som vill ta ett helhetsansvar för driften. Kommunens önskan är att hitta någon som, utöver allt det praktiska med in-/ utcheckning och städning, vill utveckla verksamheten och erbjuda ytterligare service.

Förslagsvis enklare förtäring, uthyrning av cyklar eller kajaker, enligt kommunen själva.

Ställplatsen är den mest centrala i Söderhamn och precis intill flyter Söderhamnsån. Turistbåten avgår precis framför. Platserna är på asfalterad yta och har markerade fickor.

I slutet av augusti varje år är det en extra magisk vy från ställplatsen när det är lyskväll. Då sätts marschaller längs hela ån och fortsätter ut mot kustbandet. Men även övriga dagar ligger platsen vackert till med Oscarsborg som skådas i horisonten.

Under 2022 påbörjades en stor upprustning längs området kring ån som pågår till slutet av 2024.

Läs mer här

Info från kommunen om ställplatsen finns här.

Läs mer om ställplatsen här.

Läs mer om centrumutvecklingen här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.