Nästa artikel
Chromecast i Sverige
PRYLAR

Chromecast i Sverige

Publicerad 19 mars 2014 (uppdaterad 19 mars 2014)
Chromecast blev väl mottagen i USA och nu kommer Google-nyheten till Sverige och Elgiganten. På bara någon minut kan du titta på TV om du har HDMI-ingång på TVn och tillgång till internet så snart är kanske parabolen föråldrad.

Idag lanseras Chromecast i Sverige. Med den kopplad till din TV kan du enkelt spela upp musik och video från nätet. Enheten kopplas till din TVs HDMI-port och styrs via användarens smartphone, surfplatta eller dator. Chromecast kostar 310 kronor och finns att köpa via Google Play och hos Elgigantens nätbutik elgiganten.se, för att sedan blir tillgänglig även i Elgigantens fysiska varuhus under första veckorna i april.

Chromecastanvändare har tillgång till innehåll från bland annat YouTube, Google Play Movies, Google Play Music och Netflix. Innehåll från ytterligare partners kommer att tillkomma kontinuerligt.

Chromecast skiljer sig från andra lösningar då den tillåter multitasking. Du kan t ex fortsätta att skicka mail samtidigt som du tittar på innehåll från din Chromecast på teven. Den fungerar också på de flesta plattformar - Androidbaserade surfplattor och smartphones, iPads, iPhones, Chrome för Mac och Windows och på många Chromebooks.

Det tar bara några minuter att installera Chromecast. Väl installerad använder du din mobil, platta eller laptop för att leta, spela och justera volymen på musiken eller filmen som strömmas på TVn.

- Chromecast är det enklaste sättet att visa sina nätbaserade favoritfilmer, program, musik på sin TV,  säger Mario Queiroz, produktansvarig på Google, Det skall vara enkelt att titta på vilket innehåll som helst, var som helst, och det är glädjande att vi nu kan lansera den enkelhet som Chromecast erbjuder på fler marknader.

Google öppnade nyligen Chromecast för utvecklare och på några veckor anmälde sig mer än 3,000 utvecklare från hela världen för att utveckla sina appar och webbplatser för Chromecast. Ytterligare program, filmer, musik, spel och innehåll kommer att tillkomma kontinuerligt och utbudet kommer därför bara bli bättre med tiden.

Informationen här baserar sig på Googles och Elgigantens pressmeddelande och vi har ännu inte hunnit prova produkten själva. Chromecast ryms i handflatan och kan jämföras med ett USB-minnes storlek. Det finns dock funktionsmässigt konkurrerande produkter som Apple-TV och slingbox.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.