Nästa artikel
Circle K vinner pris för teknologin bakom Blippa bilen
NYHETER

Circle K vinner pris för teknologin bakom Blippa bilen

Publicerad 8 juni 2021 (uppdaterad 8 juni 2021)
Circle K har vunnit NACS European Convenience Retail Technology Award för teknologin bakom betaltjänsten Blippa bilen. Circle K Sverige är först i världen med att introducera teknologin i stor skala och tjänsten möjliggör en helt automatiserad betalning för tankning. Via en app i mobilen och ett smart system på stationerna kan kunden kliva rakt ur bilen och börja tanka direkt.

För att blippa bilen behöver kunden, efter att ha registrerat sig i Circle K Easy Fuel-appen, helt enkelt bara köra in på stationen och genom deras teknologi känns registreringsnumret igen och pumpen öppnas. Betalningen sker helt automatiserat.

– Vi är väldigt glada att meddela Circle K som vinnare av årets NACS European Convenience Retail Technology Award. Lanseringen av deras innovativa och helt automatiserade teknologi är inte bara ett betydelsefullt tillfälle för branschen, särskilt i ljuset av utökad säkerhet kopplat till COVID-19, utan också för bilisterna som har ökade förväntningar på säker, sömlös och uppkopplad mobilitet, säger Jason Lund, European managing director på Gilbarco Veeder-Root.

– På Circle K är vi stolta över att leverera det vi vet att våra kunder uppskattar. Stort fokus styr mot att göra det snabbt och enkelt. Genom att lansera möjligheten att betala med registreringsnumret möter vi kundernas efterfrågan och vi kommer att fortsätta förenkla och förbättra kundupplevelsen när vi differentierar vårt drivmedelsutbud säger Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Europe på Circle K.

NACS Convenience Retail Technology Award har sedan 2015 uppmärksammat och belönat convenience retailers som gör framåtlutade utvecklingar och långsiktiga investeringar inom teknologiska innovationer.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.