Nästa artikel
CMT i Stuttgart, en mässa med extra allt
NYHETER

CMT i Stuttgart, en mässa med extra allt

Publicerad 5 december 2019 (uppdaterad 9 december 2019)
Rekord i fjol och nytt rekord i år igen. Så ser marknaden för fritidsfordon ut i Europa och om en månad är det dags för 2020 års första riktigt stora mässa, CMT i Stuttgart.
Det säljs fritidsfordon som aldrig förr i Europa och mitt i denna ökning förbereder sig tillverkarna för den mässa som hölls för första gången 1968. Här visar de 2 207 utställarna från hundra länder upp allt som har den minsta bäring på livet runt husbilar och husvagnar på de 120 000 kvadratmeter som mässan har till förfogande under perioden 11 - 19 januari 2020.

CMT, som står för Caravaning, Motor och Touristik, kallas för fritidsmässa eftersom utställarna inte bara visar upp husbilar, husvagnar och campers, här finns även allt tänkbart när det gäller tillbehör och inspiration för vart du ska åka. Även ämnen som cykling, vandring och golf ända till kryssningar till havs finns med på denna megastora mässa som rankas som världens största i sin genre. Mässan själv använder reklamsloganen "en upptäcksresa till den vackraste tiden på året". 

En av årets nyheter är att mässan har avdelat en hel hall kallad Vans and Friends till de små husbilarna som vinner allt mer popularitet både på kontinenten och här i Sverige. Enbart i denna hall finns ett fyrtiotal utställare, både fordonstillverkare och tillbehörsproducenter.

Sex hallar på sammanlagt 10 000 kvadratmeter upptas av fritdsfordon, ytan för dessa har vuxit år från år, totalt kommer cirka tusen fritidsfordon att visas upp. Runt 260 000 besökare förväntas komma att trängas i de tio hallarna, för även om mässytan är gigantiskt stor är även antalet besökare många. För att få en struktur på denna mässa organiseras den upp med olika teman i de olika hallarna så att hall 1 har off-road präglade fordon, olika tältlösningar inklusive taktält, allt från ett stort antal tillverkare. Hall 2 är exklusivt för Knaus Tabbert medan hall 3 är för premiumfordon som liners. Hall 5 har fordon från många olika tillverkare och i hall 7 hittar man campingtillbehör. Hall 10 är för mindre husbilar som kan hänföras till van-gruppen och slutligen hittar man resmål och campingar i de tre hallarna 4, 6 och 8. Där återfinns också Montenegro som tillsammans med Badem-Württemberg är årets sponsorer.

Att mässan ses som branschens stora kick-off inför varje säsong borgar som vanligt för en intressant mässa och vi kommer att vara på plats för att rapportera om alla nyheter. Missa inte att följa med i vår jakt på det mest intressanta för det blir sannolikt några världspremiärer även denna gång!

Vill du besöka mässan finns en stor ställplats och här hittar du mer information om den.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.